Facebook hozzászólás

Viharossá fokozódó szél – napokig tartó kínzó fejfájás

Erős hidegfront halad át felettünk, amely mögött nagy területen viharossá fokozódik a szél, sőt akár erősen viharos széllökések is előfordulhatnak. A szeles idő igencsak próbára teszi szervezetünket!

− A héten sokat változik az időjárás, a ma átvonuló front mögött hidegebb légtömegek áramlanak fölénk, a délutánok hűvösebbek lesznek, mint az elmúlt időszakban.  A következő napokon front nem érkezik, de az átmeneti lehűlés és a szeles idő komoly terhelést ró a legtöbb időjárás-érzékeny ember szervezetére – mondja Pintér Ferenc a Meteo Klinika igazgatója.

Krókuszok a szélben, Kép: pixabay
Krókuszok a szélben, Kép: pixabay

Ilyen és ehhez hasonló szeles, kissé változékony időben a legtöbb páciens kínzó, több napon át tartó fejfájásra panaszkodik, de van, akinél az erősen ingadozó vérnyomás okoz problémát. A hideg reggelek az ízületeseket viselik meg leginkább, ilyenkor fokozódnak a végtagfájdalmak, és ezek a panaszok napközben is csak lassan szűnnek meg.

− A legtöbb időjárás-érzékeny embernél egyszerre több panasz is fellép, ennek pedig nagyon komoly egészségkárosító hatása lehet. Komoly tünetek jelentkezése esetén javasolt egy meteogyógyászati kivizsgálás, és a panasz mielőbbi kezelése, mert az időjárás-érzékenység a legtöbb esetben romló tendenciájú – magyarázza a meteogyógyász.

 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Egy napig biztosan szenvedünk!

Kedden egy napra nagyon elromlik az idő, ez pedig a kora nyárias húsvéti ünnep után még inkább kellemetlennek tűnik…

3 profi tipp a tavaszi életmódváltáshoz

Gyakran nemcsak a természet éled újjá a tavasz beköszöntével, hanem mi magunk is új erőre kapunk. A kellemes idő,…
1 / 1 478

CSALÁD

Agresszívvá válhat-e a gyerekem, ha megtanulja megvédeni magát?

Üt, csíp, rúg, harap, sikít, kiabál - ki ne találkozott volna már olyan gyermekkel, akiből szabályosan előtör az agresszivitás a közösségben. Annak ellenére, hogy a…
1 / 136

HÍREK

1 / 1 131

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!