Facebook hozzászólás

Viharossá fokozódó szél – napokig tartó kínzó fejfájás

Erős hidegfront halad át felettünk, amely mögött nagy területen viharossá fokozódik a szél, sőt akár erősen viharos széllökések is előfordulhatnak. A szeles idő igencsak próbára teszi szervezetünket!

− A héten sokat változik az időjárás, a ma átvonuló front mögött hidegebb légtömegek áramlanak fölénk, a délutánok hűvösebbek lesznek, mint az elmúlt időszakban.  A következő napokon front nem érkezik, de az átmeneti lehűlés és a szeles idő komoly terhelést ró a legtöbb időjárás-érzékeny ember szervezetére – mondja Pintér Ferenc a Meteo Klinika igazgatója.

Krókuszok a szélben, Kép: pixabay
Krókuszok a szélben, Kép: pixabay

Ilyen és ehhez hasonló szeles, kissé változékony időben a legtöbb páciens kínzó, több napon át tartó fejfájásra panaszkodik, de van, akinél az erősen ingadozó vérnyomás okoz problémát. A hideg reggelek az ízületeseket viselik meg leginkább, ilyenkor fokozódnak a végtagfájdalmak, és ezek a panaszok napközben is csak lassan szűnnek meg.

− A legtöbb időjárás-érzékeny embernél egyszerre több panasz is fellép, ennek pedig nagyon komoly egészségkárosító hatása lehet. Komoly tünetek jelentkezése esetén javasolt egy meteogyógyászati kivizsgálás, és a panasz mielőbbi kezelése, mert az időjárás-érzékenység a legtöbb esetben romló tendenciájú – magyarázza a meteogyógyász.

 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Így add bele a szíved!

Bár a piros szín és a szív évszázadok, ha nem évezredek óta, a szerelem jelképe, párunk egy doboz szív alakú bonbon láttán bizony elgondolkodhat: hol marad mindebből a gesztus és a kreativitás? Vannak…
1 / 210

OTTHON

Luxusvillák saját gáttal a Rómain

Nemsokára elkészül Budapest első minimál stílusú prémium villa-parkja a Római-parton, csupán pár méterre a Dunától!…

Öt tipp, amire nagyon figyelj, ha új növényt veszel!

Itt a tavasz és sokan ilyenkor új növényeket szereznek be a kertjükbe. Az eladónál gyönyörűnek tűnő virágok azonban…
1 / 346

HÍREK

1 / 1 136

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!