>
Facebook hozzászólás

Vízkúra az egészségért

A Kneipp kezelés lényege, hogy legnagyobb szervünket célozza meg, a bőrt, így stimulálva (például a vízsugaras leöntésekkel) az idegrendszert, mely belső szerveinket irányítja, és ezzel egyben méregteleníti is a szervezetet.

A Danubius Thermal Hotel Margitsziget wellness szolgáltatásain belül a Kneipp terápiáról:

A Kneippness, a margitszigeti Danubius Thermal Hotel olyan gyógyászati szolgáltatása, amely a hagyományos Kneipp módszert egyesíti a wellness alapjaival. A kezelések többek között egyes testrészek hideg és meleg vízzel, vastag vízsugárral történő leöntéseiből, borogatásokból, gyógyfűfőzetbe való becsomagolásból illetve aromafürdőkből állnak. Akúra igen jó hatású alvászavarok, stressz, kimerültség, gyengeség, egyes szív- és érrendszeri betegségek valamint vénás keringési zavarok esetén.


A kúra elnevezése az 1800-as években élt Sebastian Kneipp német tiszteletes emlékét őrzi, aki betegségéből vízzel és gyógynövényekkel történő kezelései után felgyógyulva dolgozta ki, a mára természetgyógyász-körökben elismertté vált kúrájának elméleti és gyakorlati alapjait. Kneipp szerint ki kell alakítani azt az egészséges biológiai ritmust, melyben a test, a lélek és a szellem harmóniában van, és ez a harmónia képes a káros környezeti behatásoktól védeni. Eme filozófiájának gyümölcseként született meg a vízzel, a gyógynövényekkel, a mozgással, a táplálkozással, valamint a test és lélek harmóniájával kapcsolatos teóriája. Felismerte annak jelentőségét, hogy a szervezet általános edzettségi állapotának erősítésében szerepet játszik a lábon át bejutó ingerek sokasága, azok feldolgozása és a rájuk adott válasz. A Kneipp kezelés lényege ugyanis, hogy legnagyobb szervünket célozza meg, a bőrt, így stimulálva (például a vízsugaras leöntésekkel) az idegrendszert, mely belső szerveinket irányítja, és ezzel egyben méregteleníti is a szervezetet.


Dr. Boros Szilvia, a margitszigeti Danubius Thermal Hotel dietetikus orvosa szerint a Kneipp kúra indokolt esetben kortól, nemtől függetlenül bárki számára igénybe vehető, egyedül az orvosi felügyelet nélkülözhetetlen a kezelések alatt. Ez utóbbi azért fontos, mert a különböző panaszok és a fennálló alapbetegségek határozzák meg azt, hogy kinek mi a szükséges mennyiségű és fajtájú kezeléskombináció a legmegfelelőbb eredmény eléréséhez. Az eljárások továbbfejlesztése révén számos betegség gyógykezelésére, de elsősorban az egészség és a szellemi frissesség megőrzésére, illetve, ahogyan ma nevezzük: a betegségmegelőzésre, stresszoldásra nyílik lehetőség a kúra kapcsán.

Fontos hangsúlyozni továbbá, hogy a terápia inkább a méregtelenítésről szól, és nem a fogyókúráról. A kezelés megkezdése előtt az orvos konzultál a pácienssel, mely során felméri az igényeit, a táplálkozási szokásait, valamint felvilágosítja a kúra hatásairól. Igaz a mindennapi pszichés tanácsadás során felhívják a vendégek figyelmét arra, hogy a kezelés elején esetleg sokkal fáradtabbnak érzik majd magukat, az eddigi tapasztalatok szerint azonban az emberek inkább arról számolnak be, hogy “feldobódtak” a kezelések során. A Kneippness táplálkozási programja olyan immunrendszer-erősítő étrendből áll, melyből nem hiányozhatnak a gyógyteák, a zöldségek, a főzelékek és a teljes őrlésű gabonából készült pékáruk fogyasztása. A kúra optimális ideje 2-3 hét, ugyanis ennyi idő kell, hogy a szervezet megfelelően reagáljon a kezelésekre, és ahhoz is, hogy az elért hatás tartós maradjon.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Élet fiatalkori demenciával

Az 53 éves Carolnál három évvel ezelőtt állapították meg a fiatalkori demenciát. Tizenöt éve él férjével, Malcolmmal boldog házasságban. Megmutatjuk, hogyan, mert nem ők az egyedüliek, akik ilyen…
1 / 212

Receptek

OTTHON

Hűtött kedélyek az ingatlanpiacon

Csökkenő kereslet és csökkenő tranzakciószámok hűtötték a kedélyeket a novemberi lakóingatlanpiacon. A két erősebb…

Lassuló piac, gyorsuló alku

Ahogy lassan, de biztosan csökken az áremelkedés, úgy egyre erősebb az alkudozás. Ez annak is köszönhető, hogy…
1 / 351

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!