>
Facebook hozzászólás

CSAK AZ ESERNYŐNKET NE VESZÍTSÜK EL!

Zivatarok terhelik a szervezetünket

A helyzet változatlan, folytatódik a záporokkal, zivatarokkal tarkított idő. A párás, fülledt levegő következtében az asztmások panaszai fokozódnak leginkább.

Időjárásunkat továbbra is egy sekély ciklonális mező alakítja, emiatt a következő napokon is nagy számban alakulhatnak ki záporok, zivatarok. A meleg, párás levegő nem kedvez az asztmásoknak, de az idősebbek és gyermekek is nehezen viselik a fülledt időt. Eközben a dél felől melegebb levegőt szállító szél megerősödik, ez pedig további panaszokat okoz az arra érzékenyeknél – magyarázza a meteogyógyász.

Esernyők, Kép: pixabay
Kép: pixabay

Ilyen helyzetben a légzőszervi problémák fokozódnak leginkább, a legtöbb páciens légszomjra, nehézlégzésre és mellkasi fájdalomra panaszkodik, de a változékony idő megterheli a vérnyomásproblémákkal és a keringési rendszer megbetegedéseivel élőket is. A megerősödő szél hatására többeknél léphet fel tartós, intenzív fejfájás, és sokan stresszesebbnek, ingerlékenyebbnek érezhetik magunkat a megszokottnál.  Ebben az időjárási helyzetben több, egymástól független tünetet is megtapasztalhatnak a páciensek, sőt intenzív panaszokra is fel kell készülni.  Ezek tipikusan időjárás eredetű panaszok, melyek kivizsgálás után ma már eredményesen kezelhetők– tájékoztat Pintér Ferenc, a Meteo Klinika igazgatója.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Élet fiatalkori demenciával

Az 53 éves Carolnál három évvel ezelőtt állapították meg a fiatalkori demenciát. Tizenöt éve él férjével, Malcolmmal boldog házasságban. Megmutatjuk, hogyan, mert nem ők az egyedüliek, akik ilyen…
1 / 212

Receptek

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 149

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!