Facebook hozzászólás

CSAK AZ ESERNYŐNKET NE VESZÍTSÜK EL!

Zivatarok terhelik a szervezetünket

A helyzet változatlan, folytatódik a záporokkal, zivatarokkal tarkított idő. A párás, fülledt levegő következtében az asztmások panaszai fokozódnak leginkább.

Időjárásunkat továbbra is egy sekély ciklonális mező alakítja, emiatt a következő napokon is nagy számban alakulhatnak ki záporok, zivatarok. A meleg, párás levegő nem kedvez az asztmásoknak, de az idősebbek és gyermekek is nehezen viselik a fülledt időt. Eközben a dél felől melegebb levegőt szállító szél megerősödik, ez pedig további panaszokat okoz az arra érzékenyeknél – magyarázza a meteogyógyász.

Esernyők, Kép: pixabay
Kép: pixabay

Ilyen helyzetben a légzőszervi problémák fokozódnak leginkább, a legtöbb páciens légszomjra, nehézlégzésre és mellkasi fájdalomra panaszkodik, de a változékony idő megterheli a vérnyomásproblémákkal és a keringési rendszer megbetegedéseivel élőket is. A megerősödő szél hatására többeknél léphet fel tartós, intenzív fejfájás, és sokan stresszesebbnek, ingerlékenyebbnek érezhetik magunkat a megszokottnál.  Ebben az időjárási helyzetben több, egymástól független tünetet is megtapasztalhatnak a páciensek, sőt intenzív panaszokra is fel kell készülni.  Ezek tipikusan időjárás eredetű panaszok, melyek kivizsgálás után ma már eredményesen kezelhetők– tájékoztat Pintér Ferenc, a Meteo Klinika igazgatója.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Nem százas, csak 99?

Becslések alapján napjainkban mintegy 200.000 honfitársunk szenved Alzheimer-kórban vagy valamilyen, különböző…

Ég veled, mobil! Most nincs olvasás!

Sokan csak most jutnak odáig, hogy végre szabadságra menjenek. A rég áhított utazás azonban többekben félelmet…
1 / 1 491

Receptek

OTTHON

Így tolja a Besenyei

Az ilyenkor jellemző száraz, vagy éppen viharokkal tarkított szélsőséges időjárás könnyen tönkreteheti a kertet,…

Egy cuki zöld sziget a Szigeten

Igazi zöld kempingben foglalhattak szállást környezettudatos szigetesek.A napelemekkel, újrahasznosított bútorokkal…
1 / 346

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!