SAJTMUSTRA
Aranyos lett a svájci paraszt
Aki egy kicsit is szereti a borokat és a pezsgőket, pontosan tudja, hogy egyik legjobb kísérőjük a sajt! Szerencsére ma már nálunk is válogathatunk a legkülönbözőbb falatok közül! Hetedszerre szervezte meg a Magyar Sajtkészítők Egyesülete a Sajtmustrát. Itt az ízelítő!
Három kategóriában nevezhettek a versenyzők. Juh-, tehén- és kecskesajtokat kóstolhatott a zsűri a hétvégi, budafoki mustrán. 121 sajt közül kellett kiválasztani a legjobbat. A nemes versengésben három sajt kapott arany minősítést:
Paraszt Sajt Svájcer – Ficsor Árpád
Parenyica Sajt – Gyugos Bence
Balaton „Kékszalag” – Reményik Kálmán
Most rajtad a sor: találd meg kedvenc pezsgődhöz vagy borodhoz a legjobb sajtokat! A hétvégén így kínáltam vendégeimet egy baráti találkozón. Óriási siker volt! Nektek is ezt kívánom!
Maga Széchenyi – a PEZSGŐ keresztapja
Két alkalommal iszom pezsgőt, amikor szerelmes vagyok, és amikor nem! E mondatot Coco Chanelnek, a XX. századi francia elegancia megteremtőjének, a divattervezőnek tulajdonítják. A pezsgő pedig francia honban született! Nálunk kissé mostohán bántak vele az utóbbi évtizedekben, de ma ismét szeretnék életre kelteni a tradicionális pezsgő gyártását, és célul tűzték ki a pezsgőkultúra kiteljesedését is – ez derült ki a Wineglass Sajtóklub résztvevőinek, amikor Budafokon meglátogathatták a Törley Pezsgőpincészetet.
Hozzászólás zárolva.