Facebook hozzászólás
833

PILLANGÓTÉSZTA SONKÁVAL ÉS PESTÓVAL

Maradék sonka: alkossunk valami újat!

Szinte minden évben felmerült húsvét után, mi legyen a maradék sonkával? Kevés, hogy mindenkinek jusson, ám sok, hogy kidobjuk, miért is tennénk ilyet? Íme egy remek recept a maradék húsvéti sonka, vagy bárminemű hús felhasználására.

Az eredeti olasz recept füstölt lazacra szól, de mi kipróbáltuk sonkával is, és egyáltalán nem csalódtunk benne. A pesto alapanyagait régen fűszermozsárban törték össze, innen az elnevezés: pestare (összetörni).

Sonka, pesto, pillangótészta. Fotó: depositphotos
Sonka, pesto, pillangótészta. Fotó: depositphotos

 

Hozzávalók 4 főre:

40 dkg pillangótészta

1 ü. piros pesto (amit persze mi magunk is elkészíthetünk, ha vállalkozó kedvünkben vagyunk. Két közepes paradicsomot, 6 db olajban eltett szárított paradicsommal felkockázunk, 2 gerezd fokhagymával, 4 evőkanál reszelt parmezánnal, 5 dkg tisztított mandulával, olívaolajjal és sóval botmixerrel krémesre pürésítünk)

20-30 dkg sonka apróra vágva

20 dkg mirelit zöldborsó

1 nagy fej hagyma

2 dl főzőtejszín

3 dkg vaj,

parmezán,

Egy nagyobb serpenyőben megolvasztjuk a vajat, majd ha a hagymát nagyon apró kockákra vágtuk a hagymatű segítségével, rádobjuk. Kevergetve megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a fagyasztott zöldborsót és tetőt teszünk rá, hogy  puhára párolódjon. Rádobjuk a kockára vágott sonkát, rákanalazzuk az egész üveg pestót, rálöttyintjük az egész főzőtejszínt. Jól összekeverjük, majd a tetőt visszatéve egyet rottyantunk rajta.

Közben lobogó, sós vízben kifőzzük a pillangótésztát (természetesen penne vagy bármilyen más tészta is remek választás), s ha megfőtt, leszűrjük, és a piros pestós szószba forgatjuk. Tálaláskor parmzánforgácsokkal vagy reszelt parmezánnal kínáljuk.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!