A TAVASZ ÍZEI
Tökfőzelék kicsit másképp a Kitchen Factory-tól
Néha kell egy kis kísérletezés. Egy apró trükk, némi kreativitás – s már kész is egy régi-jó fogás újragondolt változata. Ilyen ez a tökfőzelék is, amely minden ízében a tavaszt idézi.
Hozzávalók 4 főre:
- 1,2 kilogramm bébitök
- 1 fej vöröshagyma
- 1-2 csomag friss kapor
- 0,8 l alaplé
- 2 dl tejföl
- 0,5 dl tejszín, nem főző, hanem 30 % feletti zsírtartalmú tejszín
- 1-2 evőkanál olívaolaj
- 1-2 evőkanál vaj
- 1 dl kovászos-uborkalé, vagy tartósítószer nélküli savanyú-uborka lé, esetleg fél citrom leve
- 1 púpozott evőkanál keményítő
- Só
A felkockázott bébitököt vajon éppen csak átforgatjuk, hogy roppanós maradjon. Kiszedjük a tálba, megsózzuk, pici citromlevet adhatunk hozzá.
Tökfőzelék kicsit másképpen a Kitchen Factory-tól
Hozzászólás zárolva.