Bujdosóék tavasza
A dél-balatoni Bujdosó Pincészet termékpalettája az elmúlt hetekben tovább bővült, ráadásul új dizájnra és több boruk esetében csavarzáras palackozásra állnak át.
Átalakultak a borfogyasztási szokások, és a borstílusok a gyümölcsösség felé tolódtak el – ezek indokolták azt a döntést, miszerint a Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet 2016 tavaszától csavarzáras palackozást vezessen be több boránál.
– A csavarzáras kupakokra elsősorban gyakorlati okokból térünk át. Ez a módszer megőrzi a borok frissességét adó szénsavtartalmat és a bor oxidációja ellen tökéletes védelmet nyújt, hiszen légmentesen, biztonságosan védi a bort. Emellett a nyári fesztiválszezonban gyorsabban szolgáljuk ki vendégeinket és a gasztronómia számára is előnyösebb ez a megoldás, hiszen a nyitott palackok tárolására is megoldást kínál – indokolta a váltást Bujdosó Ferenc, a Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet vezető borásza.
A pincészet életében több fontos lépés is történt idén. A buborékos borok új küllemmel jelennek meg. Az eddig Frisseccoként ismert gyöngyözőbor, amely Irsai Olivér-sauvignon blanc-sárgamuskotály szőlőből, a legkíméletesebb pezsgő alapbor technológiával készült, ezentúl megújult külsővel és „Zöld” márkanéven kapható majd. „Testvérét”, a pinot noir és cabernet sauvignon egybeszüreteléséből született Roseccót „Kék” névre keresztelték.
Az új külső és márkanév mellett Bujdosóék buborékos borainak termékpalettája tovább bővült: Bordó néven kínálják új, vörös habzóborukat, amely egy igazi bordeaux-i cuvée, azaz cabernet sauvignon, cabernet franc és merlot házasításából jött létre. Intenzív illatát a buborékok még inkább felerősítik, ezzel együtt a vörös bogyós gyümölcsök zamatát hangsúlyozzák. A Bordó ötlete egy, a Pannónia 70-es cirkáló csapatával már évek óta rendszeresített, borvidékekkel ismerkedő túrán született, az ihletet egy olasz vörös Lambrusco adta.
A háromtagú borcsalád: a Kék, a Zöld és a Bordó március végétől többek között a Veritas borkínálatában, a Bujdosó vinotékákban, fesztiválokon, valamint a Bujdosó webshopban is kapható lesz.
Bujdosó Ferenc a pincészete honlapján található saját blogbejegyzéseiben hétről hétre beszámol az aktuális teendőkről, eseményekről, hétköznapokról.
Hozzászólás zárolva.