Facebook hozzászólás
480

KÓSTOLJUK MEG SZEKSZÁRDOT!

Szüreti nyitott pincék és Szemezgető

Nagy csatában vannak a magyarországi bortermelő vidékek, hogy vajon Villányban, Tokajban vagy Badacsonyban készül-e finomabb nedű. Szekszárd most megmutatja, ők mit gondolnak jó bornak.

Szeptember harmadik hétvégéjén a helyi borászok Szüreti Nyitott Pincékkel várnak mindenkit, aki szereti a jó bort és a finom ételeket.

Takler Pince Fotó: Szekszardibor.com
Takler Pince Fotó: Szekszardibor.com

 

Szeptember 17-20. között harminc pincészet ad lehetőséget arra, hogy bekukkantsunk a színfalak mögé és közben sorra ízleljük a jobbnál-jobb itókákat. Ugyanis a bor mellett lesz pálinka-kóstoló is, ahol zöldségpárlatokkal is megismerkedhetünk, de kínálnak majd különleges kávé- és borkoktélokat, saját készítésű gyümölcsleveket és természetesen mustot is. Jóféle ételekből se lesz hiány: van ahol pogácsával, máshol vaddisznópörkölttel, velős pirítóssal, halkolbásszal vagy éppen hamburgerrel alapozhatunk az iszogatás előtt, vagy közben.

A teljes programot a szekszardibor.com oldalon találod.

Cimbaliband Gipsy Fusion Fotó: Szekszardagora.hu
Cimbaliband Gipsy Fusion Fotó: Szekszardagora.hu

 

Ugyancsak ezen a hétvégén rendezik meg a Szüreti Szemezgetőt. Ez utóbbi a hagyományos szüreti napokat hivatott kiváltani, mert a tradicionális felvonulást a járvány miatt elmarad. A Szemezgető leginkább koncertélményeket ad majd olyan előadókkal, mint: Éliás Gyula Jr., Cimbaliband Gipsy Fusion, a Zenei utazás magyar és argentin tájakon című kamaraest, de lesz funky diszkó és gyerekkórus is a Vármegyeház udvarán.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!