Fűszeres szilvaleves
Hozzávalók:
- 50 dkg szilva
- 1 l víz
- 3-5 ek cukor (mélyebb lesz az íze, ha barna cukor)
- 1 kisebb citrom reszelt héja és leve
- 1 ek étkezési keményítő
- csipet só
- fahéj
- őrölt szegfűszeg
- kardamom
Elkészítés:
A szilvát megmossuk, kimagozzuk, negyedeljük – ha nagyobbak, nyolcadoljuk. Feltesszük a vízbe főni és hozzáadjuk a cukrot, sót, a tetszés szerint adagolt fűszereket, valamint a citrom héját és levét. Amikor megpuhult a gyümölcs (vigyázzunk, ne főzzük szét!), a keményítőt kikeverjük 2 ek vízzel és hozzáadjuk a leveshez. Ha sűrűbben szeretjük, tegyünk hozzá több keményítőt. Még forrón, vagy pár óra múlva hidegen tálaljuk. Meghinthetjük mandulával és adhatunk hozzá édes tejfölt is.
Tipp: Főzéskor löttyinthetünk bele egy kis szilvapálinkát, az alkohol elpárolog, de a bukéja megmarad.
Hozzászólás zárolva.