Elsőként a látvány, ami kicsit meglepi a sörben nem túl gyakorlott hazai kóstolót, hiszen egy szűretlen csapoltat ízlelhettünk!
– Neve a fűszeres, mégis könnyed American Pale Ale elnevezés rövidítéséből származik: A.P.A. Különleges élményt nyújt azoknak, akik úgy döntenek, hogy ezen a nyáron kipróbálnak valami újat, de szeretik a minőséget – kezdte a bemutatót Zab Gábor, a Heineken Hungária Sörgyárak Zrt. marketing igazgatója.
A szűretlen A.P.A. lágy, citromos, de kevés komlóval készült sör, amit amerikai élesztővel oltanak be. Erről már Papp Nándor, a Heineken martfűi gyárának sörfőzője mesélt a sajtóbemutatón. Mint elmondta, tapasztalataik szerint a magyar közönség nem nagyon szereti az erős söröket, így született meg egy, ez az eddig nálunk nem ismert ízvilág.
– Az újdonság nem túl keserű, sokkal inkább fűszeres, enyhén virágos az utóíze, amit a legjobb minőségű fűszerkomló felhasználásával értünk el. A Soproni A.P.A pasztőrözés nélkül készült. A vizet – amit hozzáadunk – a legkomolyabb ellenőrzéseknek vetjük alá, Martfű környékén 90 és 200 m mély kutakból hozzuk fel. –
A dolog úgy kezdődött, hogy Európában „kitört a sörforradalom”, és erről már megint a marketing igazgató beszélt. A nagy nyugati gyárak megpróbáltak olcsó, unalmas söröket készíteni a közép- és kelet-európai piacra. A hazaiak viszont erre igényességgel igyekeztek válaszolni. Sopronban három újdonság is született, de ez bizonyult a legjobbnak.
Az A.P.A. az úgynevezett felsőerjesztésű sörök közé tartozik, és ez a technológia nagy népszerűségnek örvend ma a piacon. Ehhez az eljáráshoz a Soproni sörmesterei válogatott élesztőtörzset használnak, és speciális erjesztési körülményeket teremtenek. A sört az eredeti Soproni klasszikus receptje alapján főzik, amit az ALE-élesztő és a különleges komlózás tesz igazán egyedivé. Nos, ettől ízében magyar, jellegében amerikai az új magyar Soproni. Egészségünkre!
Hozzászólás zárolva.