Hozzávalók
- 2 citrom
- 2 narancs
- 10 dkg porcukor, vagy 4 ek cukorszirup
- 2 csésze zöld tea
- 2.5 dl konyak vagy pálinka (esetleg fele-fele)
- 1 dl rum (lehet fehér és barna vegyesen)
- 1 dl maraschino (vagy más édes likőr)
- 2 üveg (rozé) pezsgő
áfonya, narancs- és citromszeletek, menta díszítéshez
Elkészítés
Készítsd el a zöld teát és még melegen keverd el a cukorral, hogy teljesen feloldódjon. Öntsd egy nagy tálba, majd reszeld hozzá a citromok és a narancsok héját. Levüket préseld ki és add a keverékhez. Mehet bele a rum, a konyak (pálinka), a maraschino, add hozzá a mentát, a szeletelt citrusokat, az áfonyát (vagy bármilyen más gyümölcsöt). Fedd le a tálat és tedd hűtőbe egy-két órára. Szervírozás előtt öntsd fel két üveg pezsgővel.
Tipp: Elkészítheted alkoholmentes változatban is. Egyszerűen hagyd ki a rumot és a konyakot, de tegyél bele puncs fűszert, narancslevet (még jobb, ha valami egzotikusat választasz, pl. kaktuszt) kevés juharszirupot és alkoholmentes pezsgőt használj, de ne kölyökpezsgőt, mert az nem hozza azt az igazi aromát.
Hozzászólás zárolva.