Facebook hozzászólás
944

A variációk száma végtelen

Ha ma nemzeti színű ételre vágynátok

Adunk egy-két inspiráló tippet, ha esetleg ma, nemzeti ünnepünk napján trikolór ételt fogyasztanátok.

Lássuk be, az ételeket először mindig a szemünkkel mérjük fel, így találkozunk velük először, tehát igen fontos, hogyan hatnak ránk vizuálisan. Fontos, hogy ínycsiklandó, gyönyörű látvány várjon minket a tányéron, a variációk száma pedig végtelen. Nemcsak a formákkal, hanem a színekkel is játszhatunk, ezen a napon például piros-fehér-zöld ételekkel is előrukkolhatunk.

Caprese saláta

A nagy kedvenc mozarellából, érett paradicsomból és friss bazsalikomlevelekből áll, melyet tetszés szerint sózhatunk, borsozhatunk és olívaolajjal locsolhatunk meg.

Fotó: Depositphotos
Fotó: Depositphotos

 

Paradicsomos spagetti

Olajon megfuttatott hagymát öntsünk fel hámozott paradicsomkonzervvel, ízesítsük sóval, borssal, rottyantsunk párat rajta, s már tálalhatjuk is a kifőtt tésztára. Szórjuk meg sajttal, tegyünk a tetejére friss bazsalikomleveleket. A paradicsomszószt természetesen dúsíthatjuk darált hússal.

Fotó: Depositphotos
Fotó: Depositphotos

 

New York-i sajttorta

Egy zacskó teljes kiőrésű kekszet összetörünk, 10 dkg olvasztott vajjal meglocsoljuk. Belesimítjuk a tortaformába, s 170 Celsius fokon 10 percig elősütjük. 6 doboz Philadelphia krémsajtot 15 dkg cukorral, egy citrom héjával és levével, 1 dl tejföllel, 3 db tojással összekeverünk, rásimítjuk a kekszalapra, s kb. 40 perc alatt megsütjük 170 Celsius fokon. Egy zacskó mirelit epret vagy 20 dkg friss epret (díszítésnek párat félreteszünk) 10 dkg cukorral felforralunk, ezzel a sziruppal leöntve és citromfűvel dekorálva tálaljuk a kihűlt sajttortát.

Fotó: Depositphotos
Fotó: Depositphotos

 

Olasz paradicsomleves

Egy felkockázott vöröshagymát megfuttatunk olívaolajon, rádobunk 3-4 gerezd fokhagymát, azt is megdinszteljük, majd ráüntjük a hámozott paradicsomkonzervet. Kakukkfűvel, bazsalikommal fűszerezzük, majd 0,5 l zöldségalaplével felöntjük, felforraljuk. Ha szükséges, kis cukorral édesítjük. Mozarellával és friss bazsalikomlevéllel tálaljuk.

Fotó: Depositphotos
Fotó: Depositphotos




Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!