Facebook hozzászólás
768

Hajápolás otthon a természet erejével

8 természetes pakolás, amivel erőssé és vastagabbá teheted a hajad

Hajunkban az erő – tartja a mondás. De mi van akkor, ha kevés és vékonyszálú hajunk van? Természetes gyógymódokkal, kezelésekkel sokat segíthetünk a hajunk szerkezetén. Próbáld ki őket és alkalmazd kitartóan, hogy néhány hét múlva neked is szép és dús hajkoronád legyen.

Zöld tea kivonat

Amellett, hogy a zöld teának számos más egészségügyi előnye van, a haj növekedésében is segít. Kisérletek bebizonyították, hogy ha 6 hónapig rendszeresen zöld tea kivonatot fogyasztunk, a hajunk növekedésének üteme is megváltozik.

Levendulaolaj

A nyugatató hatású levendulaolaj szintén a haj növekedésében is kiváló segítő lehet. Ha hígított levendulaolajjal kezeljük a hajtöveinket, 4 hetes kezelés után a szőrtüszők megvastagodnak és erősebb hajszálaink nőnek. Mivel egy olajról van szó, mindig higítani kell, erre a legjobb a jojoba olaj, de a levendulaolajat a samponodba is keverheted. Ezután szokásos módon kell hajatmosni.

Pitypang

A szabadon termő pitypang egy csodás gyógynövény, olyan ásványi anyagokat és vitaminokat tartalmaz, amelyek gyulladáscsökkentő hatással bírnak és ez is fontos szerepet játszik a haj növekedésében. Íme a recept, amivel a pitypangot közvetlenül a hajadra teheted.

  • 10 percig áztasd a pitypanggyökéret egy tál vízben.
  • Tegyél bele 2 evőkanál lenmagot, forrald fel 5 percig a keveréket.
  • Szűrd le a lenmagokat a vízből és adj hozzá egy evőkanál mézet, majd hagyd kihülni.
  • Keverd össze egy üvegben a pitypanggyökér oldatot egy üveg citromlével.
  • Rázd fel jól a keveréket, majd miután megmostad és balzsamoztad a hajad, oszlasd el a hajtöveknél.
  • Vegyél fel egy zuhanysapkát, vagy teríts egy törölközőt a fejedre. Várj 10 percig, amíg hat a szer. Ismételd meg hetente ezt a rituálét és meglátod, idővel dúsabb lesz a hajad.

Aloe Vera

Gyógyító tulajdonságainak köszönhetően az aloe vera csodát tesz a bőrrel, de ez a növény arra is jó, hogy a hajunkat ápoljuk vele. Eltávolítja a hajszálakról a rajta maradt kozmetikumokat (sampon, balzsam, lakk, spray stb.) és a fejbőrön a felesleges olajokat is magába szívja. Készíthetsz otthon aloe vera hajhidratálót is. Tegyél egy üvegbe egy csésze vizet, és fél csészényi aloe vera levelet. Hagyd, hogy kioldódjon a kocsonyás anyag az aloe levelekből, rázd fel a keveréket és egy pumpa segítségével fújd a hajadra.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Eljegyzési ajándékötletek a jegyespár hölgytagjának

Az eljegyzés egy életre szóló lépés, melynek során a páros megteszi az első lépést, hogy összekösse az életét. A…

Egy történet, amit érdemes megismeri a mózeskosárról

Első hallásra talán furcsának tűnhet, hogy miért nevezik így a babakocsi egyik részét. A titulus viszont egy nagyon…
1 / 3 454

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

STÍLUS

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!