Facebook hozzászólás
869

10 dolog, amelyektől ragyog a konyhád

Legyen szó főzésről, takarításról vagy tárolásról, minden apró részlet elengedhetetlen ahhoz, hogy a konyhád ugyanolyan jól nézzen ki, mintha új lenne. Gondoltad volna, hogy még egy papírtörlő is kárt okozhat a felületekben? Érdemes a következő dolgokra figyelni a konyha takarítása közben.

A konyha életünk fontos színtere, szeretjük, ha rend és tisztaság uralkodik benne. Ahhoz, hogy sokáig megőrizzük lakásunk ezen helyiségének jó állapotát, jó ha elkerüljük a következő helyzeteket.

Papírtörlővel törölsz meg minden felületet

A papírtörlő nem alkalmasak arra, hogy minden felületet ezzel tiszítsunk meg. Kifejezetten rossz hatással van az üveg, vagy lakkozott fa konyhapultokra és asztalokra, mert  karcokat hagyhat a finom felületeken. Papírtörlő helyett használj puha konyharuhát, vagy régi pamut pólót a konyha takarításhoz.

Ecet használata minden tisztításhoz

Bár az ecet egy szuper környezetbarát és olcsó tisztítószer, kárt okozhat a gránit és a márvány munkalapokban, a kőből készült padlólapokban, a fémfelületekben és a keményfa padlókban. Az ecet ugyanis savas hatású, gyorsabban koptatja a felületeket. Biztonságosan használhatod az ecetet viszont a mikrohullámú sütő, a mosogatógép, a hűtőszekrény, a mosogató vagy a csaptelepek tisztításához.

Forró termékek keverése a turmixgépben

A forró folyadékot vagy ételt zárható fedeles konyhagépben összeturmixolni veszélyes lehet, mind a konyhánkra, mind ránk nézve. A folyadék a hő hatására tágulhat, és nagy nyomással kicsapódhat a turmix belsejéből. Egy ponton akár fel is robbanthatja a turmixgépet, és égési sérüléseket okozhat. Figyelj arra, hogy hűtsd vissza a forró levest, mielőtt turmixolni kezded.

Megmosni a húst főzés előtt

Ha a húst sütés előtt jól megmosod, kevesebb baktérium jut majd a szervezetedbe. Viszont a mosással elősegíted, hogy a baktériumok máshová terjedjenek el. Például a mosogatóban, a konyhapultra, az asztalra. A serpenyő, vagy a sütő hője elég ahhoz, hogy megszabadulj minden baktériumtól, nem kell külön megmosni a húst a főzés előtt.

 

Bizonyos típusú ételek főzése tapadásmentes serpenyőben

Jobb elkerülni az olyan ételek sütését, mint a paradicsom, vagy a citrom tapadásmentes serpenyőkben. Ennek az az oka, hogy ezek a zöldségek erősen savasak, és amikor érintkezésbe lépnek a serpenyővel, károsítják azt. A tapadásmentes serpenyők ettől gyorsabban kopnak. Ehelyett használj jénai tálat, hőálló sütőtálat. Ugyanolyan gyorsan elkészítheted benne az ételt.




Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

STÍLUS

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!