Facebook hozzászólás
2 879

Ezek a Balaton legjobb halas helyei

Ha a Balatonon járunk, kötelező program a halevés. Igazi autentikus fogásokat kóstolhatunk meg – a hekktől a komolyabb éttermi fogásokig – a következő halas helyeken.

Az édesvízben élő halak mindegyike ehető, így a Balaton mellett található éttermek dúskálnak a jó minőségű halban. Bár sokaknak a balatoni étkezés egyenlő a lángossal és a főtt kukoricával, esetleg az amerikai és egyéb nemzetek street food ételeivel (hamburger, hotdog, pizza), mi mégis arra buzdítunk mindenkit, hogy egyen halat, ha erre jár. Bemutatunk néhány kiváló helyet a Balaton partjáról, ahol omlós, ízletes halételeket kóstolhatunk meg.

András büfé – Balatonszemes

Az ikonikus hely tulajdonosa néhány éve újította meg az András büfét, ám ez a régóta bevált minőségen semmit sem változtatott. A part közelében található étterem 1982 óta működik, névadója, a tulaj édesapja, már nyugdíjba vonult, a recepteket átadta az új generációnak. A büfében mindent paprikás lisztben sütnek, a titok a fűszer keverékben rejlik, amikkel a frissen sült halakat meghintik. Az ételeket igyekeznek friss fogásból készíteni és nagy hangsúlyt fektetnek a halak előkészítésére. A legkeresettebb fogás a büfé kínálatában a hekk, de desszertként kóstolhatunk palacsintát is.

Sáfránkert vendéglő – Palóznak

A Lukács Viktor séf által felügyelt étteremben igazi vidéki konyhát visznek. A magas színvonalú kínálattal, friss, minőségi alapanyagokkal dolgozó hely egyik fő specialitása a grillezett ételek: szezonális zöldségek, friss húsok, halak grillen megsütve. Az étlapon a szezonális fogások mellett mindig helyet kap pár klasszikus is,  igazi Balaton-felvidéki vasárnapi ebédekhez, jóízű családi vacsorákhoz passzoló menüsor. A tokhal carpacció isteni előétel lehet, de fő fogásként kérhetünk szürkeharcsából készült halászlevet, vagy szürkeharcsa steaket is.

Sáfránkert vendéglő halas fogása (Foto: Sáfránkert Facebook oldala)

Sanyika Halsütő – Balatonlelle

A balatonlellei Szent István téren megbújó halsütöde szintén évtizedes múltra tekint vissza. Szalai Sándor több mint húsz éve már a balatoni nyarak egyik főszereplője. Legjobb helyekről szerzi be a halakat, és ő is nagyon figyel a halak előkészítésére. Saját savanyúságokkal és friss kenyérrel kínálják a halételeket, de kapható náluk halpaprikás csuszatésztával is. Halászlé, halpörköl, és a jól ismert rántott halak mellett (kecsege, fogas, ponty) a  haltepertőt is megkóstolhatjuk.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!