Facebook hozzászólás
217

A 46. Toronto Nemzetközi Filmfesztiválon is bizonyíthat Enyedi Ildikó új filmje

Az amerikai kontinens egyik legnagyobb fesztiváljára, a szeptember 9-18 között tartó 46. Toronto Nemzetközi Filmfesztiválra kapott meghívást az Arany Medve-díjas és Oscar-jelölt Testről és lélekről rendezője, Enyedi Ildikó új filmje, A feleségem története.

Hamarosan az amerikai kontinensen is bemutatkozik az Arany Medve-díjas és Oscar-jelölt Testről és lélekről rendezője, Enyedi Ildikó új filmje, mivel a tengerentúl egyik legnagyobb fesztiváljára, a 46. Toronto Nemzetközi Filmfesztiválra kapott meghívást A feleségem története. A szeptember 9-18 között tartó eseményen több mint 100 új filmalkotást mutatnak be. Enyedi Ildikó legújabb filmjét a Special Presentation szekcióban vetítik majd.

A meghívás kapcsán Mécs Mónika, a fim vezető producere elmondta:

A Cannes-i meleg fogadtatás után a következő állomás Toronto. A Testről és lélekről vetítése a TIFF-en nagyon szép emlék számunkra. Bízunk benne, hogy a legújabb filmünk is hasonlóan elnyeri az ottani közönség tetszését is, továbbá, hogy az amerikai kontinensen is egyre többekhez eljuttathatjuk Füst Milán szellemiségét.

Az Arany Medve-díjas és Oscar-jelölt Testről és lélekről rendezője, Enyedi Ildikó új filmje Füst Milán több mint 20 nyelvre lefordított, irodalmi Nobel-díjra felterjesztett azonos című regénye alapján készült.

A film hivatalos plakátja (Foto: Mozinet)

Störr kapitányt a holland Gijs Naber, feleségét, Lizzyt a James Bond-, Mission: Impossible-filmekből és a cannes-i Arany Pálmás Adéle életéből ismert világsztár, Léa Seydoux alakítja. Fontos szerepben látható továbbá Louis Garrel (Bernardo Bertolucci – Álmodozók), Sergio Rubini (Interjú), Jasmine Trinca (Fortunata), Josef Hader (Stefan Zweig – Búcsú Európától), Ulrich Matthes (A bukás – Hitler utolsó napjai), Udo Samel (Babilon Berlin), valamint Funtek Sándor és Hajduk Károly.

A forgatókönyvet Enyedi Ildikó írta, az operatőr Rév Marcell, a vágó Szalai Károly, a látványtervező Láng Imola. A jelmeztervező Flesch Andrea, a VFX Supervisor Klingl Béla, a zeneszerző Balázs Ádám. A film szeptember 23-ától lesz látható a hazai mozikban a Mozinet forgalmazásában.

A film világpremierje július 14-én a 74. Cannes-i Filmfesztiválon volt, ahol hosszasan, állva tapsolta a közönség a vetítés után, és sok jó kritikával illették a filmet. Enyedi Ildikó legújabb alkotása szeptember 23-ától lesz látható a hazai mozikban.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

KUL-TOUR

1 / 158

KUL-TOUR

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!