Facebook hozzászólás
1 358

Pizza az automatából – itt a legújabb római őrület

Róma hiába több ezer éves város, a hagyománykövetés mellett így sem áll távol tőle az innováció. Most az egyik legklasszikusabb olasz ételt, a pizza fogyasztását újítják meg éppen. A kis, családias pizzériák mellett ugyanis már pizza-automatából is lehet rendelni friss, ropogós margherita, vagy éppen quattro formaggi-t.

Több ezer éves ókori romok, a katolikus vallás ősi székhelye, és a világ legjobb, legízletesebb pizzái. Róma, a nagy múltú itáliai város, ahol a kézműves pizzakészítést művészi rangra emelték, most egy egészen más műfajjal kísérletezik: pizza-automata lesz majd a jövő. Meglátjuk, beválik-e?!

Az eredeti nápolyi stílushoz képest a római pizza vékonyabb, és ropogósabb, talán azért, mert ez az előbbinél egy kicsit tovább marad a sütőben. Rómában ugyanis néhány percig tovább sütik, mint azt a délebbre élők szokták.

Fotó: (mr.go.it)

A Trastevere pizzériáit, alig pár percnyire Róma központjától, a világ egyik legjobb helyeként tartják számon, ahol lehetőségünk van megkóstolni az összes létező pizza különlegességet. Most azonban Róma egy újabb pizzafajtával rukkol elő. Ezt a tésztát már nem emberi kéz formázza, teszi rá a feltétet, szórja meg sajttal és tolja be a kemencébe. Mindezt már az automatika végzi el, hiszen nem másról van szó, mint az utcai automatából vásárolható pizzáról.

„Mr Go” megérkezett

Róma legújabb pizzakészítője, a „Mr. Go” egy helyre kis automata, amely négyféle pizzát ad ki, amikor csak kérik tőle. A fáradhatatlan fémkezei akkor is dolgoznak, amikor a hagyományos pizzériák zárva vannak. Éjszaka, ünnepnapokon és a hétvégéken övé a terep.

A szerkezet a Rómában élő szicíliai Massimo Bucolo vállalkozó agyszüleménye. „Egy jókora rés volt a piacon, bár Róma egy örökké nyüzsgő világváros, éjszaka azonban gyakorlatilag nem lehet pizzához jutni. A pizzériák ugyanis a késői órákban már lehúzzák a rolót. – mondja Bucolo. „Ugyanakkor soha nem akartunk versenyezni egy klasszikus pizzériával. Bucolo szerint valójában ez nem is igazi pizza. Ez a pizza és a piadina, azaz a klasszikus olasz lepénykenyér egyfajta keresztezése.

Azért ez az öszvér pizza készül a gépben, mert a hagyományos pizzatészta, melyet kézzel nyújtanak és fatüzelésű kemencében sütnek ki, nem igazán lenne alkalmas arra, hogy egy gép készítse el. Négy pizza kapható jelenleg: a klasszikus margherita, a quattro formaggi (négysajtos), fűszeres szalámis és pancettás, ami egy húsos szalonnafajta. A quattro formaggi a legdrágább, 6 euró, egy margherita pedig 4,50 euró.





Facebook hozzászólás

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Minden, amit tudni érdemes a szemfenékvizsgálatról

A tévhitekkel ellentétben a szemészeti vizsgálat nem egyenlő az optikákban végzett éles látás vizsgálattal.…

Esküvői ajándék – Hogyan válasszuk ki a megfelelő nászajándékot?

Az esküvői ajándék kiválasztása komoly feladat lehet. Szeretné az ifjú párt valamivel megajándékozni, ami örömet…
1 / 3 461

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!