Facebook hozzászólás
180

Melanie C. telefonját is feltörhették

Újabb neves brit popsztárok indítottak keresetet Rupert Murdoch médiabirodalma ellen, a sajtómágnás bulvárlapjai ugyanis rendszeresen meghekkelték az érintettek telefonjait, és a készülékekről magánéleti szempontból is kényes információkat nyertek, illetve hoztak nyilvánosságra.

Az ügyek immár 15 éve a brit bíróságok előtt vannak, de folyamatosan jelentkeznek újabb, és újabb károsultak, zömmel a kilencvenes évekbe csúcson lévő pop hírességek. A  Murdoch lapjait érintő per pedig jelenleg a legfelsőbb bíróságon folytatódik.

Melanie C. középen. Forrás: wikipedia.org
Melanie C. középen. Forrás: wikipedia.org

Most éppen Melanie Chisholm a Spice Girls-ből, Shane Lynch a Boyzone-ból, Hannah Spearritt az S Club 7-ből, nyújtottak be keresetet a cég ellen.

Az, hogy újabb és újabb ügyek kerülnek napvilágra (és így a bíróság elé), egyáltalán nem könnyítik meg Rupert Murdoch dolgát. Az ausztrál gyökerekkel rendelkező média mágnás ugyanis éppen azon van, hogy a már egyébként is megtépázott tekintélyét újabb médiavállalkozások beindításával állítsa helyre Angliában.

Harry herceg és Paul McCartney is az érintettek között 

Most éppen egy talkTV televíziós csatorna elindításával próbálkozik; miközben vállalkozása továbbra is évente több millió fontot fizet ki az illegális hangpostafeltörések áldozatainak.

A társaság időközben egy másik, nem a popsztárokat, hanem a királyi családot érintő ügybe is belekeveredett. Ezt Harry herceg indította, aki azt állította, hogy hangpostáit a Sun és a News of the World törte föl. Murdoch ügyvédei elfogadták, hogy Harry telefonját a News of the World újságírói feltörték, de ők azt mondják, hogy erről 2006-ban tájékoztatták őt, azaz azt állítják, hogy Harry hercegnek tudomása volt az ügyről.

Murdoch legutóbbi döntése, hogy a tervezett új, beszélgetős csatornájánál, a talkTV-nél műsorvezetőként alkalmazná azt a Piers Morgan-t, aki a Mirror szerkesztőjeként egyszer már belekeveredett hasonló telefonlehallgatási ügyekbe szintén nem az ügyek tisztázását segítik elő.

A Mirror újságírói állítólag széles körben gyakorolták a telefonok meghekkelését ebben a korszakban (egyébként Sir Paul McCartney érintettsége is felmerült), mindazonáltal Morgan mindig is határozottan tagadta, hogy bármiféle személyes ismerete lenne, vagy lett volna az illegális információgyűjtésről.





Facebook hozzászólás

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!