Milyen sütőformát érdemes választani?
Érdemes ismerni a különböző sütőformákat, hiszen a sütés végeredményét nagyban befolyásolják. Milyenek léteznek? Melyiket érdemes beszerezni? Honnan érdemes megrendelni őket? Mire kell figyelni a tisztításukkor? Cikkünkben elárulunk minden fontos információt a sütőformákkal kapcsolatban.
A recept pontos betartása mellett elengedhetetlenül fontos a megfelelő sütőforma használata. A régi, jól bevált ételek, valamint az újdonságok esetében is egyaránt fontos, hogy miben készül az étel. Ha a sütőforma nem alkalmas az adott étel elkészítésére, akkor nem fog sikerülni a recept.
A több rétegből álló alkotás is tökéletesen megtartja az alakját
A kapcsos tortaforma sütött és sütés nélkül készült tortákhoz egyaránt jó választás. Mivel levehető a forma oldalsó része, a több rétegből álló alkotás is tökéletesen megtartja az alakját. A gyümölcsös torta elkészítéséhez nem alkalmas ez a változat. Ahhoz külön gyümölcstortaformát érdemes beszerezni.
Ha házi kenyér sütése a cél, akkor mindenképpen szükség lesz egy kenyérsütő formára. Ráadásul nemcsak kenyérsütésre alkalmas, hiszen göngyölt hús is bátran süthető benne. A muffinforma is nélkülözhetetlen kellék, melyben ráadásul nemcsak muffin készíthető, hanem akár apró tojásos omlettek is.
A hagyományos tepsi sem hiányozhat a konyhából
Továbbá a hagyományos tepsi sem hiányozhat a konyhából, melyben omlós piskóta, teasütemény, cookies és pogácsa egyaránt süthető. Mindezek mellett a zöldségek és húsok elkészítéséhez is bátran használható a klasszikus tepsi, mely különféle méretekben beszerezhető. A magasabb peremű változatokban lasagne is készíthető.
A említett sütőformák beszerzésekor arra is figyelni kell, hogy maximális minőséget képviseljenek. A silány változatok hamar tönkremennek, és nem látják el jól a funkciójukat. Megbízható gyártóktól származó, magas minőséget képviselő sütőformák szerezhetőek be a Fackelmann Shop oldaláról.
Sütés előtt minden esetben alapos előkészítést igényelnek
Természetesen nem elegendő beszerezni a megfelelő sütőformákat, azokat megfelelően kell használni a kívánt végeredmény elérése érdekében. Sütés előtt minden esetben alapos előkészítést igényelnek. Sütemények esetén ki kell őket bélelni sütőpapírral, ha az nincs, akkor pedig ki kell kenni a formát vajjal, zsírral vagy pedig olajjal, majd meg kell szórni egy kevés liszttel. A zöldségek és a húsok sütésekor pedig olajjal kell kikenni a formákat.
A sütőformák tisztítása is kiemelt figyelmet igényel. Az esetek többségében nem tisztíthatóak mosogatógépben. Szóval időt kell szánni a kézi, alapos tisztításukra. Ehhez kímélő szivacsot és mosogatószert kell használni. A használatukat követően, mikor már nem forró az anyaguk, azonnal érdemes elmosni őket, hiszen ilyenkor még a legtöbb szennyeződés egyszerűen eltávolítható, kisebb az esélye annak, hogy karc keletkezik a felületükön.
Hozzászólás zárolva.