Facebook hozzászólás
394

Nyugat-Dunántúlon másként szeretik a szexet

Azt mondják a szexet lehet szeretni meg csinálni. De ki hitte volna, hogy az ország egyes tájain más és más szexpóz a legnépszerűbb. Pedig így van. Egy átfogó szexkutatásból elég sok minden kiderült. Most megosztunk néhány titkot.

A szexet illetően meglepő eredmények derültek ki egy kutatásból. A magyar 18-49 év közötti nők több mint fele négy partnerrel bújt eddig ágyba a JOY magazin rendhagyó reprezentatív felmérése szerint. Az Ország Szextesztje című online kutatás arra is fény derített, hogy Magyarországon melyek a legkedveltebb pózok.

A fiatal magyar nők többségének tíznél kevesebb szexpartnere volt az élete során – derül ki felmérésből, amely azt is megállapítja, hogy a szexpartnerek száma és a jelenlegi párkapcsolati állapot között nincs komolyabb összefüggés. A 18-49 éves egyedülálló nők 69%-a, az alkalmi kapcsolatban élők 66%-a, a párkapcsolatban élők 80%-a és a házasok 72%-a is tíznél kevesebb emberrel bújt ágyba.

Tízből egy nő életében csak egy szexpartner létezik

A kutatásban résztvevők közel fele négy, vagy ennél is kevesebb szexuális partnert fogyasztott el. Jóval kevesebben vannak, aki 5-9 emberrel (26%), vagy 10-15 partnerrel (15%) gyűrték a lepedőt. Húsznál több „játszótársról” a nők mindössze 8%-a vallott.

Az 1-4 szexkapcsolat kevésnek semmiképpen nem mondható – a hosszútávú elköteleződés előtt ajánlott a szexuális élet „begyakorlása”, és ehhez néhány partner mindenképpen tanácsos. 12 partner felett azonban a nők hajlamosabbá válhatnak arra, hogy kevésbé viseljék el a szexuális monogámiát” – mondta el Rozs Erika szexuálpszichológus.

Ki hogy szereti a szexet
A szexet illetően érdekes tényekre derült fény a kutatás során (Fotó: Depostiphotos)

A misszionárius a sláger a pózok között

A kutatás azt is kiderítette, hogy melyik a fiatal magyar nők kedvenc szexpóza. E tekintetben kiélezett a verseny a misszionárius (29%), a lovaglópóz (28%) és a kutyapóz között (27%), olyannyira, hogy lehetetlen egyértelmű győztest hirdetni. Ha a korosztályokat nézzük, akkor a 18-29 éveseknél és a harmincasoknál is a misszionárius vezet (29% és 32%), a negyvenesek körében azonban a lovaglópóz viszi a prímet 31%-kal.

Ezek az adatok hozzák a normát! A lovaglópózban a legkönnyebb a nőnek elérnie az orgazmusát, a másik nagy kedvenc, a misszionárius póz pedig kellően intim ahhoz, hogy sokféle érzelmet fejezzen ki a felek számára, az örök kedvenc minden kapcsolatban. A kutyapóz az, amelyik a csúcsra jutás szempontjából a legkevésbé kielégítő a hölgyek számára – ez a szemkontaktus nélküli póz elsősorban a férfit segíti hozzá az orgazmushoz” – fejtette ki Rozs Erika.

Nyugat-Dunántúlon másként szeretik a szexet

A három klasszikus az ország minden régiójában vezet, azonban vannak területi furcsaságok. Lehet valami a levegőben a Nyugat-Dunántúli régióban, ahol teljesen másként szeretik a szexet a nők, mint az ország többi részén. A nyugati határszélen minden ötödik nő a kis kifli – nagy kifli pozitúrát részesíti előnyben, márpedig egyetlen másik régióban sem jelölték meg ilyen magas arányban ezt a pozitúrát a hölgyek. Míg Észak-Magyarországon a 38% a lovaglópóz kedveltsége és a többi régióban is 30 százalék körüli, addig a nyugati végeken csak 5% szereti a lovaglást.

Ez is érdekelhet:

Erről fantáziálnak a nők legtöbbet szex közben



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Amit érdemes tudni a peptidekről

A tudatos bőrápolással és a szépségápolási termékek körültekintő megválasztásával sokat tehetünk annak érdekében,…

Panaszok, amikkel érdemes azonnal fogorvoshoz fordulni

Köztudott, hogy nőként fokozottabban ki vagyunk téve a különböző fogászati problémáknak, hiszen a fogaink állapotát…
1 / 3 459

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!