Facebook hozzászólás
334

Szeress belém, és egy életen át hűséges leszek!

A Rex Alapítvány védencei egy nem mindennapi kalandot élhettek át; egy napra igazi sztárokká válhattak az úgynevezett A keverék kutya is lehet divatos, fogadj örökbe Te is! projekt keretében. A fotózáson hat, jelenleg is örökbefogadó gazdára váró kutyus: RoziLanaRonDidiAladin és Döme vett részt.

– 15 éve fotózom, ebből 8 évet egy női magazin fényképészeként dolgoztam – emelte ki Hajas Orsolya, a projekt megálmodója.

– Imádom a munkám, minden nap más kihívást tartogat. Szeretem felhívni az emberek figyelmet olyan problémákra, amiket a szívemen viselek. –

Parandovszki Szilvia, Kép: Hajas Orsolya
Kép: Hajas Orsolya

25 évvel ezelőtt szinte mindennapos volt, hogy a megunt kutyákat-macskákat a város peremén dobták ki az autókból úgynevezett „gazdáik”. Azóta sokat változott a világ, egyre többen tekintik érző, szeretni és szenvedni tudó társnak négylábú barátaikat, és eszerint gondoskodnak róluk.

Van kutyád? Nyert ügyed van!
A társkeresők 83%-a szerint akinek van háziállata, sosem magányos, és a közös állattartás jó hatással van a párkapcsolatokra. Minden negyedik ember szerint viszont háziállat mellett kevesebb idő jut a kapcsolatra, derült ki a Csajok és Pasik legfrissebb felméréséből.

Ennek ellenére sajnos még mindig sok állat szorul segítségre. A Rex Alapítványnál évente majd ezer állatot mentenek meg, ivartalanítanak és adnak örökbe. A Rex Állatszigeten a képeken szereplő kutyusok mellett több mint száz további négylábú vár gazdára. A kampánynak köszönhetően most rájuk irányul a reflektorfény.

Vess egyetlen pillantást RozikáraLanáraRonraDidireAladinra és Dömére! Szeress bele valamelyik kutyusba! Alig várják, hogy hűséges társ váljék belőlük!

Nem a tulajdonod! A TÁRSAD!
Alighogy beköltöztünk pesterzsébeti sorházunkba, egy szép cirmos cica ült le a teraszunkra. Keservesen nyávogott. Látszott rajta, hogy éhes. Kapott egy kis maradék túrós tésztát. Jól lakott, kényelmesen besétált a konyhába, leült a hűtőszekrény elé, és dorombolni kezdett. Rögtön rájöttem, egy ez egy kitett állat. Felismerte a hűtőt! Átgondoltam. Gyerekkoromban volt cicám, tudtam mivel jár, de vajon mit szól hozzá a férjem? Neki soha nem volt kisállata. Megbeszéltük. Hyppolit maradt, és több mint 10 éven át volt hűséges társunk, barátunk, aki soha többé nem nyávogott!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!