Facebook hozzászólás
145

Ma van a Füstmentes Világnap – egy tanulmány bíztató eredményt hozott a hevítéses dohánytermékről

November 17-én ünnepeljük a Füstmentes Világnapot. Ha te is dohányzol, akkor érdemes elolvasnod ezt a kutatást, mert bíztató eredményt közöl.

November 17-én ünnepeljük a Füstmentes Világnapot.

Friss, egyéves kutatás eredményei bizonyítják, hogy azok a dohányosok, akik hevítéses dohánytermékre váltottak (és kizárólag azt fogyasztották), jelentős és tartós javulást értek el a lehetséges megbetegedések kialakulására utaló számos mutató esetében azokhoz képest, akik folytatták a dohányzást.

  • A tanulmány eredményei alátámasztják, hogy a hevítéses dohánytermékek a kevésbé káros* termékek közé sorolhatóak.
  • Az eredmények tovább erősítik a BAT elköteleződését az ártalomcsökkentés mellett, és törekvését, hogy “Egy jobb holnap”-ot (A Better Tomorrow™) építsen üzleti tevékenységének az emberek egészségére gyakorolt hatásának csökkentésével.

Az egy éven át tartó kutatás záróeredményei kimutatták, hogy a kizárólag a BAT hevítéses dohánytermékére váltók jelentős és tartós javulást értek el az egyes betegségek potenciális kialakulására utaló jelzőértékek tekintetében a továbbra is dohányzókhoz képest. Ide tartoznak a tüdőbetegségek, valamint a rák és a szív- és érrendszeri betegségek (CVD).

Füstmentes
November 17-én van a Füstmentes Világnap

A kutatás teljes eredményei, amelyeket az Internal and Emergency Medicine[1] című szaklapban tettek közzé, a három és hat hónapos beszámolókban bemutatott pozitív változásokat követték.  A megfigyelt javulások a 12 hónapos kutatási időszak alatt is fennmaradtak, alátámasztva annak bizonyítékát, hogy a hevítéses dohánytermékek kevésbé káros* alternatívát jelenthetnek azok számára, akik egyébként továbbra is folytatnák a dohányzást.[2],[3]

Dr. David O’Reilly, a BAT tudományos kutatási igazgatója elmondta: „A tanulmány eredményei az eddigi legfontosabb adatok a hevítéses dohánytermékek kategóriájára vonatkozóan. Ez a valós életkörülmények között végzett kutatás lehetővé teszi számunkra, hogy megvizsgáljuk a kizárólag hevítéses dohánytermékre váltó felnőtt dohányosok által tapasztalt változásokat, az egyes betegségek potenciális kialakulására utaló jelzőértékek alapulvételével. A kutatás biztosítja azokat a szükséges új bizonyítékokat, amelyek szemléltetik a változás mértékét és a hevítéses dohánytermékre való áttérés tartós hatásait, tovább erősíti a hevítéses dohánytermékekben, mint kevésbé káros termékben* rejlő lehetőségeket.” Hozzátette: „Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki részt vett és segített a kutatás megvalósításában. Ez egy újabb fontos lépés az “Egy jobb holnap” (A Better Tomorrow) felé vezető utunkon.”

A betegségek kialakulására utaló jelzőértékek alapján azok a dohányosok, akik a a cigarettafogyasztás folytatása helyett teljesen átálltak a hevítéses dohánytermék használatára, a következő eredményeket mutatták:





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!