Facebook hozzászólás
503

Grillezett hús görög salátával

Íme a magyarok kedvenc egészséges ételének receptje

Nemrég kiderült a www.miteszikazorszag.hu felmérésén, hogy a grillezett hús görög salátával nyerte el a magyarok kedvenc egészséges fogása címet. Most azt is megtudhatod, hogy hogyan készítheted el te is ezt a finom és egészséges ételt. Ráadásul a grillezett hús csak 460 kalóriát tartalmaz.

Grillezett hús görög salátával

Grillezett hús
Grillezett hús görög salátával

Hozzávalók 4 személyre:

A húshoz:

  • 60 dkg csirkemellfilé
  • 2 ek. citromlé
  • 4 ek. olívaolaj
  • 1 tk. oregánó

A görög salátához:

  • 3 paradicsom
  • 1 salátauborka
  • 1 zöld húsú paprika
  • Egy fej vöröshagyma
  • 15 dkg fetasajt
  • 2 ek. fehérborecet
  • 2 ek. olívaolaj
  • 12 fekete olajbogyó
  • 1 ek. szárított oregánó

Elkészítés:

A húst vékony szeletekre vágjuk. Összekeverjük a citromlevet az olajjal, az oregánóval, fél-fél tk. sóval és borssal. A húst bekenjük a páccal és pár órát pihenni hagyjuk. A zöldségeket tálalás előtt megmossuk, megtisztítjuk. A paradicsomot kis kockákra vágjuk. Az uborkát hosszában kettévágjuk, kb. 1 cm vastagon felszeleteljük. A paprikát kimagozzuk, húsát csíkokra metéljük. A hagymát felkarikázzuk. A fetát kockákra vágjuk. Az ecetet simára keverjük az olajjal, sóval, borssal ízesítjük. A zöldségeket tálba szórjuk, megöntözzük az öntettel, és összeforgatjuk. A salátára szórjuk juhsajtot, az olajbogyót és az oregánót.

A húst kivesszük a pácléből, lecsepegtetjük, és a forró grillserpenyőben vagy grillrácson (esetleg a sütőben) többször megforgatva kb. 8 percig sütjük.

Elkészítési idő: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva

1 adag: 460 kcal

Ezt is olvasd el:

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!