Nemrég kiderült a www.miteszikazorszag.hu felmérésén, hogy a grillezett hús görög salátával nyerte el a magyarok kedvenc egészséges fogása címet. Most azt is megtudhatod, hogy hogyan készítheted el te is ezt a finom és egészséges ételt. Ráadásul a grillezett hús csak 460 kalóriát tartalmaz.
Grillezett hús görög salátával
Hozzávalók 4 személyre:
A húshoz:
- 60 dkg csirkemellfilé
- 2 ek. citromlé
- 4 ek. olívaolaj
- 1 tk. oregánó
A görög salátához:
- 3 paradicsom
- 1 salátauborka
- 1 zöld húsú paprika
- Egy fej vöröshagyma
- 15 dkg fetasajt
- 2 ek. fehérborecet
- 2 ek. olívaolaj
- 12 fekete olajbogyó
- 1 ek. szárított oregánó
Elkészítés:
A húst vékony szeletekre vágjuk. Összekeverjük a citromlevet az olajjal, az oregánóval, fél-fél tk. sóval és borssal. A húst bekenjük a páccal és pár órát pihenni hagyjuk. A zöldségeket tálalás előtt megmossuk, megtisztítjuk. A paradicsomot kis kockákra vágjuk. Az uborkát hosszában kettévágjuk, kb. 1 cm vastagon felszeleteljük. A paprikát kimagozzuk, húsát csíkokra metéljük. A hagymát felkarikázzuk. A fetát kockákra vágjuk. Az ecetet simára keverjük az olajjal, sóval, borssal ízesítjük. A zöldségeket tálba szórjuk, megöntözzük az öntettel, és összeforgatjuk. A salátára szórjuk juhsajtot, az olajbogyót és az oregánót.
A húst kivesszük a pácléből, lecsepegtetjük, és a forró grillserpenyőben vagy grillrácson (esetleg a sütőben) többször megforgatva kb. 8 percig sütjük.
Elkészítési idő: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva
1 adag: 460 kcal
Ezt is olvasd el:
- Grillezett garnélarák a bulidhoz
- Készítsd el te is a csütörtöki leves receptjét, ami garantáltan felmelegít
- 2 növényi alapú fehérje recept, hogy te is csúcsformába kerülj ősszel!
Hozzászólás zárolva.