Facebook hozzászólás
29

Hatékonyság a logisztikában etikett címkék segítségével

Amikor a logisztikáról beszélünk, akkor mindenképpen előtérbe kerül a hatékonyság és a precizitás. A nők körében ezek amúgy is kulcsfontosságú fogalmak, aminek a logisztikai munkakörben nagy hasznát veszik.

Nemcsak a háztartási teendőkben van szerepe, hanem a raktárkezelésben is ugyanolyan fontos ez a tipikusan női képesség. Persze az urak sem maradnak alul, ha erről van szó, de valljuk be. A női élet akkor gördülékeny, ha hatékony és precíz.

A logisztika pont ugyanígy működik, amiben pedig az etikett címkék használata nagymértékben megkönnyíti a dolgokat. Egyszerre testesül meg egy picike matricán a teljes raktárrendszer és a szállítási folyamat.

Nyomon követés egyszerűen

A címkenyomtatás a Webmaxx specialitása több, mint két évtizede. Így kijelenthetjük, hogy már minden lehetséges helyzettel találkoztak. Nincs ez másképp a logisztikai területen sem.

A címkéket elsősorban azonosítás céljából alkalmazzák, ami az árumozgás nyomon követését is hatékonyan szolgálja. Mivel az etikett címkék lehetőséget adnak arra is, hogy vonalkóddal, QR-kóddal, RFID-címkével vagy egyéb azonosítóval lássuk el őket.

Ami viszont a hatékonyság növelésében elengedhetetlen, hogy a címke összhangban legyen a teljes raktárrendszer működésével. Az árukészlet mozgatásának minden állomásán lehetőséget nyújt a leolvasásra, így nem kell fejben tartani semmit sem. Emellett a papírmunka is a minimálisra redukálódik.

Hogyan segít a leltárban a címke?

Ahogy az árumozgatásban, úgy a leltár során is követhető rendszert képviselnek a címkék. A készletezés során rendkívül gyors azonosítást eredményez, ami szintén segíti a hatékony működést.

A termékek adatainak beolvasását az automatizált rendszerekkel még gyorsabbá lehet tenni a különféle leolvasó berendezéseknek hála. A hatalmas raktárakban nagyon sokat számít, ha a címkék segítségével a készlet gyors cserélődését egyszerűen rögzíthetjük.

Ez a fajta adatgyűjtési módszer a leltározásra fordított időt is csökkenti, ami szintén a hatékonyságot növeli. Még arra is lehetőséget ad, hogy eltérés esetén gyorsan ki lehessen deríteni a hiba okát.

Szállítmányozás során is használhatunk címkéket?

A szállítmányozási területeken a használata elengedhetetlen. Sokkal könnyebben irányítható a termék a szállítási útvonalon, ha megfelelő címkével rendelkezik, így hatékonyan azonosítható az áru és követhető.

Ebben az esetben nem a vonalkód lesz a megfelelő információ a címkén, hanem a teljes szállítási útvonal és a célállomás. Fontos a címkén a küldő és a fogadó adatai is, ezenkívül pedig szerepel rajta a csomag tartalma és súlya.

Ami ezen a területen kiemelten fontos, hogy a címkék strapabíróak legyenek. Így a nedvességgel és a fizikai behatásokkal szemben is ellenállónak kell lenniük, különben a rajtuk szereplő adatok elveszhetnek.

Rengeteg hibalehetőség ellen nyújt védelmet a címkék használata, mert az automatizálható folyamatokban az emberi tényező már nem szerepel. Címke mellett is előfordulnak ugyan hibák, de sokkal kisebb mértékben.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Ezért szeretjük nőként a harisnyanadrágot viselni

A női lét egyik legfontosabb eleme a külső megjelenés, ami a mindennapok szerves része. Éppen ezért napi szinten…

Amit érdemes tudni a peptidekről

A tudatos bőrápolással és a szépségápolási termékek körültekintő megválasztásával sokat tehetünk annak érdekében,…
1 / 3 459

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

Egyéb

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!