Facebook hozzászólás
20

Íme, a legfontosabb szempontok az ideális ereszcsatorna kiválasztásához!

Az ereszcsatornának nagyon fontos feladat jut az épület védelmében, hiszen ez teszi lehetővé azt, hogy a csapadékot el tudjuk vezetni a tetőről, valamint ne közvetlenül a falakra és a nyílászárókra zúduljon a sokszor igencsak komoly mennyiségű víz.

Ugyanakkor esztétikai szempontból is nagy jelentőséget kap az eresz, amit nőként legalább ugyanolyan nagyra értékelünk, mint azt, hogy funkcionálisan megfeleljen az elvárásoknak. Mivel nagyon nagy kínálattal szembesülünk, amikor ereszcsatornát szeretnénk újra cserélni, ezért hasznosnak bizonyulnak azok a szempontok, amelyek mentén haladva egyszerűbbé válik a választás. Ebben a cikkben ezeket gyűjtöttük össze.

A garancia kérdése

Habár nagy valószínűséggel ezt a pontot a legtöbben a lista végére sorolnák, mi mégis fontosnak tartjuk kiemelni. A Betolemez ereszcsatornáira például akár 30 évnyi jótállást is kaphatunk. És hogy miért is olyan fontos ez? Azért, mert árulkodik arról, hogy a gyártó vagy forgalmazó milyen mértékben bízik meg a saját termékében.

Emellett a várható élettartamról is sokat elárul, végül pedig, ha valamilyen gond adódna a későbbiekben, tudhatjuk előre, hogy nem fogjuk újra magas költségekbe verni magunkat, hiszen a garancia megóv bennünket ettől.

Strapabíró alapanyag

Mivel az ereszcsatorna ki van téve az időjárás miatti viszontagságoknak, valamint adott esetben akár komoly terheléssel is szembe kell néznie, ezért egyáltalán nem mindegy, hogy milyen alapanyagból állítják elő. 

Érdemes olyat vásárolni, mint amilyen az Inguri ereszcsatorna, amelyet színvonalas, minőségi acél felhasználásával, s mindegyik oldalán bevonattal is ellátva gyártanak. A horganyzott alucink és a bevont acéllemezek tökéletesen megfelelnek majd elvárásainknak, és sem a korrodálódástól, sem a színek kifakulásától nem kell majd tartanunk.

Az élettartam hosszához hozzájárul az is, hogy milyen tervezés és kivitelezés jellemzi az illesztéseket, ezért ennek is érdemes utánajárni, és nem megelégedni a gyenge, silány kialakítással. Természetesen pozitívum, ha gyorsan és könnyedén valósulhatnak meg a szerelési feladatok, de ennél is nagyobb a jelentősége annak, hogy a gyorsaság ne menjen a stabilitás kárára.

Ne feledkezzünk meg az esztétikumról!

Amennyiben a tető nem lesz lecserélve, sem a házfalak átszinezve, akkor némileg nehezebb lesz a dolgunk a megfelelő szín kiválasztásakor. Az Inguri ereszcsatornák esetében ez szerencsére kisebb problémát fog jelenteni, ugyanis nagy színválasztékkal várnak bennünket. 

Ott a cseresznye, a grafit, a tégla, a csokoládébarna, a sötétbarna, a fehér és a fekete is. Klasszikus vagy modern, minimalista épülethez is könnyedén megtaláljuk ezek közül az ideálisat. Ha pedig a tető modernizálásában is gondolkodunk, a Betolemeznél találunk ezekben az árnyalatokban cserepeslemezt vagy trapézlemezt is, így teljes összhangot tudunk velük kialakítani.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Amit érdemes tudni a peptidekről

A tudatos bőrápolással és a szépségápolási termékek körültekintő megválasztásával sokat tehetünk annak érdekében,…

Panaszok, amikkel érdemes azonnal fogorvoshoz fordulni

Köztudott, hogy nőként fokozottabban ki vagyunk téve a különböző fogászati problémáknak, hiszen a fogaink állapotát…
1 / 3 459

KUL-TOUR

1 / 158

Egyéb

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!