Facebook hozzászólás
100

Tuti tippek a reszelésmentes technikához

Nőként a legszebb természetes ékszerünk a körmünk és a hajunk, amit igyekszünk a lehető legkevesebb munkával tökéletessé varázsolni. A műkörmök viselésének pedig van egy biztos velejárója: rá lehet szokni. Ez pedig azt jelenti, hogy 3-4 hetente elmegyünk a körmöshöz. Viszont ehhez hozzá tartozik az is, hogy rengeteg port kell elviselnünk. Szakemberként meg pláne.

Nem mindegy, hogy mennyi por kerül a tüdőnkbe amellett, hogy megy a porelszívó is az építés során. A jó hír azonban, hogy a reszelésmentes technika alkalmazása segíthet ezen a problémán.

Milyen alapanyagot választhatunk?

Például a Roniki építőzselék terén számos lehetőséget nyújt a szakembereknek, ami a szebbnél szebb körmök elkészülését támogatja. Ezek között alapvetően kétféle anyaggal találkozhatunk.

Az egyik a gyakorlott kezeknek való, folyékonyabb állagú zselé. A másik család pedig sűrűbb, aminél a formázás némiképp könnyebb, mert önterülő képessége is van. Azonban a poly gél lesz a reszelésmentes megoldás a por ellen.

Persze az önterülő zselék is nagymértékben csökkentik a reszeléssel töltött időt, de a poly gél minimalizálja még jobban. A reverse tipp segítségével tökéletes C ívet kapunk, így csak a sáncoknál és a körömágynál van szükség egy kis igazításra.

Színes vagy clear?

Mindegyik alapanyag előnye, hogy számos árnyalatban megtalálható. Így a színes zselék és gélek, valamint a körömágy-hosszabbító és az átlátszó változatok is a kínálat részei. Az építésre alkalmas anyagok azonban általában három szín különböző tónusaiban érhetőek el.

  • Az egyik ilyen a tiszta, átlátszó változat, ami alaprétegként, színezésre váró építésként, és fedőrétegként is használható. 
  • A körömágy-hosszabbító árnyalatokkal természetes hatást tudunk elérni. A tökéletes francia körmök erre jó példák.
  • A fehér zselé és poly gél pedig szintén a francia színvilág alapanyaga.

Ettől függetlenül azonban mindegyik rendelkezik számos színnel, amivel pedig bármelyik megépített köröm felszíne a kívánt árnyalatra színezhető. Csak ízlés és stílus kérdése, de nincs lehetetlen kérés a vendégektől.

Reszeljünk vagy ne?

Abban az esetben, ha a poly gél a kiválasztott alapanyag, akkor a reverse tippes technikának köszönhetően nem igazán kell reszelni. Persze nem tudjuk teljes mértékben kizárni ezt a munkafolyamatot, de lényegesen kevesebb időt kell rá fordítani, mint a többi esetében.

A zselénél és a porcelánnál csak akkor érhető el a minimális reszelés, ha tapasztalt körmös kezében van az ecset. Akkor, ha valaki csukott szemmel is képes építeni. Az akril gél viszont a kezdőknek is biztosítja ezt a luxust, mert a körömfelszínt maximum egy kicsit igazítani kell csak.

A munka dandárja a köröm alsó felén várja a reszelőt, vagyis inkább a bitfejet, mert a felesleges anyagot csiszológéppel lehet eltávolítani.

A fentiek fényében bízunk benne, hogy mindenki megtalálja, és kellő rutinnal, biztonságosan tudja majd használni a választott alapanyagot!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Nem véletlenül ünnepeljük a tojást minden évben

Idén október 11-én, pénteken volt a Tojás Nemzetközi Világnapja, amit a Baromfi Termék Tanács és a Magyar…

5 tipp az irodai fürdőszoba berendezéséhez

Az irodai fürdőszoba berendezése rendkívül fontos a dolgozók jólléte és megfelelő közérzete érdekében. Hogyan…
1 / 3 459

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

STÍLUS

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!