Facebook hozzászólás
1

Minden esemény egy csokorban

Mai világunk egyik jellemzője, hogy folyton attól félünk, hogy lemaradunk valamiről, ami különösen a nőkre igaz. Ez nem feltétlenül helyes hozzáállás, de gyakran mégis úgy érezzük, hogy figyelnünk kell mindenfelé, különben elsiklunk valami nagyon fontosnak vélt dolog felett.

Rend a lelke…

A legtöbben szeretünk naprakészek lenni és időben értesülni a történésekről, így aztán gyorsan keresgélni kezdünk, hogy ráleljünk a legújabb hírekre. A Hirnavigator.hu oldalán minden esemény jelen van, csupán rá kell szűrnünk, hogy miről is szeretnénk bővebb információkat kapni. 

Milyen elvárásunk akadhat egy online hírportállal szemben? Először is az, hogy aktuális tartalmakkal szolgáljon. Azt is kedveljük, ha nemcsak egy-egy téma köré épülnek a legújabb sztorik, hanem minden terület képviselteti magát. Ilyenkor számunkra nem is az a mérvadó, hogy kategóriák szerint legyen rendszerbe foglalva az események sora, hanem az, hogy időrendben hömpölyögjön a sok újdonság.

Hiszen amikor a friss hírek után nézünk, arra vagyunk kíváncsiak, hogy amíg nem jártunk a felületen, addig vajon milyen fordulatok történtek. Nos, ha a híroldal ismeri az efféle igényeinket, akkor profi módon tálalja nekünk az elmúlt 24, 12 vagy 4 óra eseményeit. Ezáltal könnyedén átléphetünk azokon az értesítéseken, amelyeket már láttunk vagy olvastunk. Ha kizárólag a legfelkapottabb cikkeket akarjuk, akkor elég a top híreket átlapoznunk.

Honnan származnak a leírtak?

Amikor információkat gyűjtünk vagy egyszerűen csak különösebb cél nélkül kíváncsiskodunk, szeretjük tudni, hogy honnan valók az adott hírek. A többségünknek szilárd az álláspontja arról, hogy mely oldalak cikkeit olvassuk szívesen, és melyek azok, amelyeket egyáltalán nem preferálunk. Emiatt kétségtelenül előnyös, ha a címek és az időpontok mellett a források is feltüntetésre kerülnek.

Amikor eseményeket kutatunk, az aktualitások feltárása az elsődleges szempont. Ettől függetlenül hasznos számunkra, ha a híroldal a többi kategóriáját is feltünteti egy jól látható helyen. Amikor az egyik cikkben olyan részletet olvasunk, amelynek például a előzményei érdekelnek, akkor könnyen rá tudunk keresni az azzal összefüggő címke alatt.

Arra az irományra fogunk klikkelni, amelynek a címe érdekfeszítő vagy beszédes. Ez önmagában nem elég: ténylegesen kapcsolódnia kell a tartalomhoz, és jó, ha nem állít valótlan dolgokat. Lényeges, hogy ennek a kritériumnak is megfeleljen választott portálunk, hiszen néhány csalódást követően már nem fogjuk látogatni a honlapot.

Egyéb eligazodást segítő szempontok

A címeken kívül a színekkel is tud játszani egy híroldal. Neki az a fontos, hogy odacsaljon minket valamivel, nekünk pedig a könnyű tájékozódás. Eltérő kategóriák más színekkel történő megkülönböztetése kiválóan szolgálja ezt a célt.

Látható, hogy mi minden befolyásolja a választásunkat, ha információkhoz szeretnénk jutni a digitális térben. A tudatos online jelenlét, a felhasználói magatartás felelőssége azonban a miénk. Csak rajtunk múlik, mennyi időt szánunk a szörfözésre. 

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

Egyéb

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!