Facebook hozzászólás
3

Ami a baby blues jelenség mögött van

Talán már hallottál a baby blues-nak nevezett jelenségről. Ez a kifejezés a szülés utáni szomorúságot, lehangoltságot takarja, amit többnyire nem értenek az újdonsült anyukák.

Hisz mi is lehetne szebb és jobb élmény, mint a babázás? Erre mégiscsak megjelenik valami érthetetlenül fura és szorongó letörtség, kedvetlenség, amit nem igazán lehet hova tenni. Vajon tényleg van aggódásra ok ilyenkor? Vagy csak semmi pánik, hisz mindent úgyis jól fogunk csinálni?

Hidd el a LiaaBébé kényelmes bambusz ruházataival az újszülött öltöztetés terén abszolút komfortot biztosít, érdemes náluk körülnézni.

Mi az a baby blues?

Amikor egy nő kismama lesz, akkor a módosul a testképe, felborul a hormonháztartása, szélsőséges skálán mozognak az érzelmei. A szülés után az addigi ösztrogéntermelődést felváltja a prolaktin hormon termelődése, ami a tejtermelésért lesz felelős. De a vitaminhiány és a testképzavarok is okozhatják ezt a jelenséget.

Miután az anyuka először veszi boldogan a kezébe a kisbabáját, a felhőtlen öröm mellett azonnal megjelennek a kétségek, szorongások a jövőtől és a szülővé válástól. Olyan kérdések visszhangzanak a fejében, amik elbizonytalanítják, megkérdőjelezik alkalmasságát az anyai szerepre.

Melyek a baby blues tünetei?

A baby blues jelenségre a következő tünetek lehetnek a jellemzőek, ha ezeket észrevesszük, ne aggódjunk, természetes folyamatok zajlanak le a hormonváltozások következtében. 

Előfordulhat állandó ingerültség, amikor irritálnak a dolgok, melyek máskor fel sem tűnnek, vagy simán átlendülünk rajtuk. Állandósul a frusztráció érzése. Nem tudjuk megélni az anyaság örömeit. Szélsőséges hangulatingadozásaink vannak, nehezen összpontosítunk a dolgokra. Aggódunk és szorongunk, állandóan nyomasztó gondolatokon agyalunk.

Olyanok ezek az érzések, mint amikor rossz napunk van, viszont ez most a szülővé válással kapcsolatos. Sajnos sokszor hetekig is eltarthat, de túl lehet rajta lendülni.

Hogyan küzdjük le a gyermekágyi szomorúságot? 

Íme néhány praktikus tanács, hogyan lehet minél gyorsabban kilábalni a gyermekágyi szomorúságból!

  • Az első és legfontosabb: fogadjuk el, hisz szinte mindenki átesik ezen!
  • Ne csak a babával, hanem magunkkal is legyünk türelmesebbek.
  • Beszéljünk róla, osszuk meg érzéseinket a környezetünkben lévőkkel, kérjük a segítségüket, majd köszönjük is meg nekik! 
  • Igazodjunk a baba igényeihez, ne akarjunk mások elvárásainak megfelelni!
  • Cselekedjünk ösztönösen! 

Nem kell tökéletesnek lenni, mert az nem létezik. Hisz mindenkinek más az ideális. A hozzá vezető út pedig a másik iránti törődéssel, figyelemmel kezdődik. Ennek egyik fontos része az anyukák részéről a baba megfelelő öltözetének biztosítása. Ehhez, ahogy már említettük, nagy segítséget nyújt például a LiaaBébé ruházati kollekciója, hogy ezen se aggódjunk feleslegesen!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Amit érdemes tudni a peptidekről

A tudatos bőrápolással és a szépségápolási termékek körültekintő megválasztásával sokat tehetünk annak érdekében,…

Panaszok, amikkel érdemes azonnal fogorvoshoz fordulni

Köztudott, hogy nőként fokozottabban ki vagyunk téve a különböző fogászati problémáknak, hiszen a fogaink állapotát…
1 / 3 459

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

Egyéb

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!