Facebook hozzászólás
9

Milyen költségekkel járhat a személyi kölcsön?

A személyi kölcsön számtalan helyzetben lehet segítség. Nem kell rögtön a legrosszabb eseményekre gondolni, hisz a konstrukció ideális választás lehet esküvő, nászút vagy egy nagyobb utazás fedezéséhez, de akár még a ház bővítéséhez is fel lehet használni. Azonban nem mindegy, hogy melyik ajánlatot fogadjuk el végül.

A személyi hitel és a költségek

A személyi kölcsön igénylésekor a legtöbb hitelfelvevő a Teljes Hiteldíj Mutatót fogja megtekinteni, de ahogy az akolcson.hu szakemberei is rámutatnak, még ezenkívül számos más rejtett költség is felbukkanhat. A személyi hitel számos helyzetben nyújt megoldást és a legkedveltebb pénzügyi konstrukciók közé tartozik. Az emberek többsége azonnal a Teljes Hiteldíj Mutató (THM) alapján kezdi el összehasonlítani az ajánlatokat, mintha afféle varázsszám lenne, ami egyértelműen megmutatja a különbségeket. Elég csak a legkisebbet megtalálni és már kész is vagyunk, ugye? Sajnos a helyzet nem ennyire egyszerű.

A rejtett költségek jelentik a valódi eltéréseket. Ilyen lehet például az is, amikor a bank megköveteli, hogy nyissunk náluk bankszámlát, ha személyi kölcsönt akarunk felvenni. Ez még logikusnak is tűnik, hisz hova folyósítsák a felvett hitelt? Azonban a számlának is vannak költségei, amelyek hosszú távon szépen összeadódnak. A bankszámladíjak adhatják a valódi különbségeket, aminek a költségszerkezete is több tényezőből épül fel.

Először is ott van a számlavezetési díj, ami az az összeg, amit havonta kell fizetni. A tranzakciós díjat minden egyes utalásnál, pénzfelvételnél és bankkártyás fizetésnél meg kell fizetni. Apróságnak tűnhet önmagában, de havi szinten már jelentős összeget is kitehet egy aktívabb időszakban. A bankkártyának is lehet éves díja, illetve az olyan kiegészítő szolgáltatásoknak, mint az SMS-értesítés minden egyes tranzakciónál.

Felkészülés a megfelelő ajánlat kiválasztására

Érdemes minél több kérdést feltenni a banki ügyintézőnek: mennyibe kerül a számlavezetés? Milyen rejtett költségek vannak? Kérjünk részletes ajánlatot minél több banktól. Szinte biztosan fogunk találni egy kedvezőbb megoldást. Az apróbetűs részekről se feledkezzünk meg, mivel ott jönnek ki a legnagyobb különbségek. Ezzel a kellemetlen meglepetéseket is elkerülhetjük.

Egy jól megválasztott bankszámlával akár több ezer forintot is spórolhatunk, és dönthet arról, hogy végül melyik személyi kölcsönt fogjuk felvenni.

Minimalizáljuk a költségeket!

Néhány egyszerű módszer követésével elkerülhetjük a kellemetlen díjak megfizetését, csökkenthetjük azokat. Használjuk minél többször a bank applikációját, mivel ezek olcsóbbak vagy akár ingyenesek is lehetnek. Az idegen ATM-ek használatát is kerüljük, mivel ezek magasabb díjakkal járnak. Az SMS-értesítéseket is érdemes kikapcsolni, hisz az applikációnál is be lehet állítani ezt a funkciót, ami díjmentes.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

Egyéb

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!