Az egészséges táplálkozás alapszabályai
Az egészséges táplálkozás rendkívül fontos a szervezetünk egészségének megőrzése érdekében. A helyes étrend hozzájárulhat a betegségek kockázatának csökkentéséhez, és javíthatja a mindennapi közérzetünket is, nem mellesleg az alakunkra is vigyázhatunk így.
Ebben a cikkünkben mutatunk néhány alapszabályt, amelyet ha követünk, akkor igen sokat tehetünk azért, hogy valóban megfelelően táplálkozzunk. Ha nincs időnk arra, hogy a konyhában tevékenykedjünk és minden nap ínycsiklandó ételeket készítsünk, mégis kiegyensúlyozott étrendet szeretnénk követni, érdemes az Egészségpajzs ételkiszállító cég oldaláról rendelni, mert nagyon finom és abszolút egészséges ételek közül válogathatunk az étlapjukról.
A teljes kiőrlésű gabonák szerepe
Ha tehetjük, együnk minél több gabonafélét, mert jót tesz az emésztőrendszerünk egészségének. A gabonaféléknek legalább a felét érdemes teljes kiőrlésű formában elfogyasztani. Ezek az élelmiszerek több rostot, vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak, mint a finomított gabonafélék, és hosszabb időre biztosítják a teltségérzetünket.
Növeljük a zöldség- és gyümölcsbevitelt
A változatos zöldség- és gyümölcsfogyasztás elengedhetetlen a szervezet számára szükséges vitaminok, ásványi anyagok és rostok biztosításához. Minden étkezés alkalmával érdemes ezekből is válogatni. Ehetjük frissen, nyersen, párolva, levesben, de főzelékként is kiváló tápanyagforrás számunkra nagyon sok zöldség.
Tejtermékek és sovány fehérjék fogyasztása
A tej és gyakorlatilag minden tejtermék fontos kalciumforrást jelent, amelyek a csontok és fogak fejlődését és regenerációs képességét támogatják. Válasszunk alacsony zsírtartalmú vagy zsírszegény változatokat, hogy elkerüljük a felesleges kalóriabevitelt.
A sovány húsok, halak, tojás, hüvelyesek és olajos magvak nagyon értékes fehérjeforrások, amelyek hozzájárulnak az izmok, szövetek és sejtek regenerációjához. Ezek rendszeres fogyasztása változatos és kiegyensúlyozott étrendet biztosít, így ne feledkezzünk meg ezekről sem.
Válasszuk az egészséges zsiradékokat
A zsiradékok minősége és mennyisége is fontos. A nők egyébként is kedvelik az olívaolajat, az ehhez hasonló egészséges zsírokat részesítsük előnyben, kerüljük a túlzott zsírfogyasztást, hogy megelőzzük a szív- és érrendszeri betegségeket.
Ne nassoljunk túl sok édességet
Az édességek és desszertek csak mértékkel ajánlottak. Az alacsony cukortartalmú alternatívák segíthetnek csökkenteni a cukorbevitelünket, miközben kielégítik az édesség utáni vágyat. Ha nagyon ránk tör a nassolhatnék, akkor együnk finom és ropogós magvakat vagy bontsunk fel egy banánt, de ne nyúljunk azonnal a csokihoz.
Hozzászólás zárolva.