Facebook hozzászólás
156

A tűzhely kiválasztása nagyon fontos! Tanácsaink…

A tűzhely kiválasztásakor ma már alapfeltétel a gyorsaság, a hatékonyság, a sokféle funkcionalitás is, és mindehhez társult még egy nagyon fontos szempont: az energiatakarékos működés.

A tűzhely mindig fontos szerepet játszott az ember életében, s nincs ez másképp ma sem. A sütés-főzés sikerének ugyanis egyaránt a nyitja a gondosan kiválasztott alapanyag és a korszerű, megbízható sütő-főző alkalmatosság.

 

Egy felmérés szerint a hazai háztartások 60 százalékában van gáztűzhely, s csak 30 százalékuk kombinált: vagyis elektromos a sütője, a főzőlapja pedig gázzal üzemel. Pedig pároláshoz, főzéshez, szelethúsokhoz vagy woktálakhoz kényelmes a hirtelen nagy hőváltásokra képes, némileg olcsóbb gáz, míg az árammal működő sütő erénye, hogy egyszerűen, könnyen szabályozható, s a sütési idő és a sütési mód is precízen beállítható. Így nincs szükség semmilyen háziasszonyi fortélyra, hiszen nem kétséges: az egyenletes sülés révén – legyen bármilyen „kényes” a sütemény vagy különleges bánásmódot igénylő a sült – tökéletes végeredmény várható.

A mai piaci kínálatban kapható kombinált sütők legtöbbje egyszerre praktikus és gazdaságos.

A legkorszerűbbek kezelőfelületén

digitális óra mutatja az aktuális időt, és beprogramozható a sütés időtartama és kezdeti időpontja is. Programjaikban megtalálható a hagyományos, klasszikus és persze a speciális alsó-felső sütési módok kombinált rendszere, így csak egy állítás a sütés hőfokán, és máris a receptnek és az alapanyagnak megfelelően sül a behelyezett étel. Lassan vagy gyorsan pirul, ahogy kell, s ha szükséges, beállításra megnő a sütőtér páratartalma, ami megakadályozza például a sülő kalács kiszáradását.

Vannak a kínálatban úgynevezett multifunkcionális sütőjű készüléktípusok: ezek az általános öt sütési módnál több programot nyújtanak.

A kombinált tűzhelyek sütőinél

egyre több típus esetében alakítják ki a légkeveréses fűtési rendszert: a sütőtérben speciális ventilátor osztja szét egyenletesen a forró levegőt, lehetővé téve, hogy az egyes sütőrácsokra elhelyezett ételek egyszerre és egyenletesen süljenek. Például a grillrácson grillezhetjük a húst, a pizza funkciónak köszönhetően pedig vele egy időben készíthetjük a pizzát. A korszerű tűzhelyek egy része ugyanis a légkeveréses funkció mellett különböző típusú grillekkel, forgó nyárssakkal kialakított.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

A mechanikus férfi karórák titkai

A mechanikus órák világa varázslatos és izgalmas, különösen azok számára, akik értékelik a hagyományokat és a…

Női balerina cipők őszre – hogyan viseld őket, hogy mindig gyönyörű legyél?

Az őszi hónapok beköszöntével sokan a melegebb, zártabb lábbelik felé fordulnak, de a női balerina cipők továbbra…
1 / 631

PÉLDA-KÉP

1 / 258

STÍLUS

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!