A tűzhely kiválasztása nagyon fontos! Tanácsaink…
A tűzhely kiválasztásakor ma már alapfeltétel a gyorsaság, a hatékonyság, a sokféle funkcionalitás is, és mindehhez társult még egy nagyon fontos szempont: az energiatakarékos működés.
A tűzhely mindig fontos szerepet játszott az ember életében, s nincs ez másképp ma sem. A sütés-főzés sikerének ugyanis egyaránt a nyitja a gondosan kiválasztott alapanyag és a korszerű, megbízható sütő-főző alkalmatosság.
Egy felmérés szerint a hazai háztartások 60 százalékában van gáztűzhely, s csak 30 százalékuk kombinált: vagyis elektromos a sütője, a főzőlapja pedig gázzal üzemel. Pedig pároláshoz, főzéshez, szelethúsokhoz vagy woktálakhoz kényelmes a hirtelen nagy hőváltásokra képes, némileg olcsóbb gáz, míg az árammal működő sütő erénye, hogy egyszerűen, könnyen szabályozható, s a sütési idő és a sütési mód is precízen beállítható. Így nincs szükség semmilyen háziasszonyi fortélyra, hiszen nem kétséges: az egyenletes sülés révén – legyen bármilyen „kényes” a sütemény vagy különleges bánásmódot igénylő a sült – tökéletes végeredmény várható.
A mai piaci kínálatban kapható kombinált sütők legtöbbje egyszerre praktikus és gazdaságos.
A legkorszerűbbek kezelőfelületén
digitális óra mutatja az aktuális időt, és beprogramozható a sütés időtartama és kezdeti időpontja is. Programjaikban megtalálható a hagyományos, klasszikus és persze a speciális alsó-felső sütési módok kombinált rendszere, így csak egy állítás a sütés hőfokán, és máris a receptnek és az alapanyagnak megfelelően sül a behelyezett étel. Lassan vagy gyorsan pirul, ahogy kell, s ha szükséges, beállításra megnő a sütőtér páratartalma, ami megakadályozza például a sülő kalács kiszáradását.
Vannak a kínálatban úgynevezett multifunkcionális sütőjű készüléktípusok: ezek az általános öt sütési módnál több programot nyújtanak.
A kombinált tűzhelyek sütőinél
egyre több típus esetében alakítják ki a légkeveréses fűtési rendszert: a sütőtérben speciális ventilátor osztja szét egyenletesen a forró levegőt, lehetővé téve, hogy az egyes sütőrácsokra elhelyezett ételek egyszerre és egyenletesen süljenek. Például a grillrácson grillezhetjük a húst, a pizza funkciónak köszönhetően pedig vele egy időben készíthetjük a pizzát. A korszerű tűzhelyek egy része ugyanis a légkeveréses funkció mellett különböző típusú grillekkel, forgó nyárssakkal kialakított.
Hozzászólás zárolva.