Vágyfokozó élvezetek kis kézügyességgel!
„A szerelem misztériuma a lélekben gyökerezik, de mégis a testben szökken szárba”- mondják, s e két sor is bizonyítja, hogy test és lélek elválaszthatatlan egymástól. Legfőképp, ha a szerelemről, csábításról és a testiségről van szó.
A vágyfokozó szerek készítése és használata a történelemmel egyidős. Szinte nem létezik olyan kultúra, ahol mágikus főzetekkel, étkekkel és furcsa összetételű bájitalokkal ne akarták volna az emberek megbabonázni egymást, vagy éppen az aktusok sikerességét gerjeszteni.
Akár ma is készek vagyunk mindent bevetni, hogy a szerelmi gyönyör teljes legyen.
Most néhány érdekességet, és csábító csemege receptjeit ajánljuk, melyek házilag is könnyen elkészíthetők, beszerezhetők.
Köztudott, hogy a csokoládé, a cukor és a likőr elegye, gyorsan ható energiaforrás.
Íme a "bájital" receptje:
Csokoládés benediktiner:
Hozzávalók: 10 dkg barnacukor, 1,5 dl víz, 10 dkg keserű csokoládé, 4 tojás sárgája, fél kávéskanál jamaikai szegfűbors, 1 evőkanál feketekávé, 2 evőkanál Benediktiner (likőrfajta), 3 dl habtejszín
Elkészítés: Lassú tűzön megolvasztjuk a cukrot a vízben. Egy tálban, forrásban lévő víz felett, megolvasztjuk a csokoládét, majd habosra keverjük a tojásárgájával, hozzáadjuk a szegfűborsot, és az előbbi cukorszirupot. Hagyjuk kihűlni, majd belekeverjük a feketekávét és a benediktinert, ezután betakarjuk tejszínhabbal. Tálkákba töltjük, és lehűtjük. Fagyasztás után fagylaltként is fogyasztható, akár egymásról is…
A jamaikai limbótáncosok lendületének egyik forrása ez a szirup, melyet gyümölcssalátával is fogyaszthatunk.
Banánszirup
Hozzávalók: 8 banán, összetört jamaikai szegfűbors, 5 dkg barnacukor, 1 evőkanál víz
Elkészítés: Közepesen meleg sütőben héjastul puhára sütjük a banánokat.(esetleg 20 percig pároljuk) A gyümölcs húsát elhasználhatjuk más édességhez, de most a banánhéjra lesz szükségünk. Ennek a belső felét lekaparjuk, és ezt a kaparékot keverjük össze a szegfűborssal és a cukorsziruppal.( A cukrot lassú tűzön 1 evőkanál vízzel sziruppá olvasszuk.)
Ez a bájital a Csendes- óceán déli vidékéről származik, ahol ma is használják.
Amrus
Hozzávalók: 6 érett mangó, 2 dl tej, 1 evőkanál cukor, őrölt fekete bors(ízlés szerint)
Elkészítés: Negyedekbe vágjuk a mangót, és kikaparjuk a húsát ahéjáról és amagról. A gyümölcshúst, a tejet és a cukrot turmixgéppel összekeverjük, majd csipetnyi borssal ízesítjük.
Hozzászólás zárolva.