Málnás-amarettis ropogós torta
Hozzávalók:
175 g lágy vaj
175 g finomított kristálycukor
3 tojás
140 g sütőporos liszt
85 g darált mandula
140 g Amaretti (mandulás) keksz durvára törve
250 g gurulós málna
porcukor a szóráshoz
142 ml főzőtejszín
- Melegítsük elő a sütőt 160 fokra. Vajazzunk ki és béleljünk ki sütőpapírral egy 20 cm átmérőjű, csatos tortaformát. Keverjük ki a vajat, a kristálycukrot, a tojásokat, a lisztet és a darált mandulát egy nagy tálban. Öntsük a tészta felét a formába. Szórjuk rá az Amaretti keksz felét, aztán a málna harmadát. Nagyon óvatosan nyomkodjuk őket a tésztába.
- A maradék tésztát kanalazzuk az Amaretti és a málnaréteg tetejére, és oszlassuk el egyenletesen. Szórjuk rá a maradék kekszNagyoet és a maradék málna felét. Süssük 55-60 percig, amíg a beleszúrt hústűre már nem ragad rá a massza.
- Hagyjuk 15 percig a formában hűlni. Egy késsel lazítsuk körbe a széleknél, aztán emeljük ki. Tálaljuk melegen vagy hidegen, porcukorral kissé meghintve, a maradék málnával és a tejszínnel.
Elkészítési idő: 1-1/2 óra
Forrás és további ínycsiklandozó receptek:
Angela Nilsen: 101 csábító desszert – Kipróbált és bevált receptek, Alexandra kiadó
Hozzászólás zárolva.