Facebook hozzászólás
198

Leplezzük le a nagy konyhai mítoszokat! Igaz, vagy sem…

Itt az ideje, hogy utánajárjunk: a babot tényleg nem szabad megsózni? És van értelme olajat használni a tésztafőzéshez? Leplezzük le a nagy konyhai mítoszokat!

  1. A szódabikarbóna elveszi a hűtőben terjengő szagokat?

Valójában a szódabikarbóna nagyon gyenge szagelszívó. Az aktív faszén sokkal jobb megoldás, bár kétségtelenül drágább is. A legtöbb, amit tehetünk, hogy az élelmiszereket, ételeket gondosan becsomagoljuk, jól zárható dobozokban tartjuk, és a hűtőnket rendszeresen takarítjuk.

  1. Ha rántottát vagy omlettet készítesz, használj vizet, ha nincs tejed?

Ha vízzel kevered meg a tojásokat, akkor a kész omlett vagy rántotta közel sem lesz olyan ízletes és könnyed, mintha tejjel készítetted volna.

  1. Ne tegyük a banánt a hűtőbe, mert ehetetlen lesz?

A banán héja valóban elszíneződhet, de a hűtés lelassítja az érést, így tovább marad kellemes az íze.

  1. A babot valóban nem szabad megsózni sütés-főzés közben, mert akkor nem fog megpuhulni?

Konyhai tesztek szerint szó sincs erről. Ha kétféleképp főzzük meg a babot (az egyiket sózzuk, a másikat nem),akkor annyi különbséget fogunk tapasztalni, hogy az egyik sós,a másik pedig sótlan és íztelen lesz.

  1. Ha alkoholt teszel az ételbe, akkor az a sütés-főzés végére elpárolog?

Az alkohol valóban gyorsabban párolog el a víznél, de egy kevés akkor is maradhat az ételben a főzés után is.

Ha például forrásban lévő folyadékhoz adunk alkoholt, és az ételt levesszük a gázról, akkor kb. 85 százaléknyi alkohol marad vissza az ételben.

  1. A mikrohullámú sütők drasztikusan csökkentik az ételek tápanyagtartalmát?

Nem. Valójában ezek az ételek több vitamint és értékes anyagot őriznek meg, mint a hagyományos sütés-főzéssel készült ételek, hiszen gyorsabban elkészül bennük az étel.

  1. Tényleg ne mossuk meg a gombákat, mert teleszívják magukat vízzel?

Valóban, ha edényben áztatjuk őket hosszú ideig, akkor ez fog történni. De nem erről van szó. Ha gyorsan leöblítjük őket, aztán papírtörlővel felitatjuk a vizet róluk, akkor nagyon kevés vizet szívnak magukba.

  1. Ha tésztát főzünk, tegyünk olajat a vízbe, akkor nem ragad össze?

Nos, nem. Az olaj nem tud összekeveredni a vízzel, és semmit nem csinál a tésztával.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

7 dolog, ami télen is kiváló kerti elfoglaltság lehet

Ahogy beköszönt a tél, sokan hajlamosak elfeledkezni a kert nyújtotta lehetőségekről, pedig ilyenkor is rengeteg…

Minden, amit tudni érdemes a szemfenékvizsgálatról

A tévhitekkel ellentétben a szemészeti vizsgálat nem egyenlő az optikákban végzett éles látás vizsgálattal.…
1 / 3 462

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

STÍLUS

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!