Facebook hozzászólás
125

Variációk jégkockára

A forróságban jól jön egy-két ötletes jégkockavariáció, amivel nemcsak vendégeinket, de magunkat is megörvendeztethetjük.

Fontos tudnivaló, hogy a vendéglőkben és bárokban megcsodált szépen átlátszó jégkockát mi is elkészíthetjük. Egyetlen trükkje van: forralt vízből kell készíteni!


A jégkockát ízesíthetjük bármivel, csak a fantáziánk szabhat határt. A vízbe, amit fagyasztani kívánunk, tehetünk pár csepp gyümölcslevet (citromlevet, narancslevet, körtelevet, almalevet…). Ezek különleges ízt kölcsönöznek a kis jégtömböknek.

Ha az íz mellett színt is vinnénk bele, szörpöt keverjünk a fagyasztandó vízbe. Így még házi nyalókát is készíthetünk: a félig fagyott jégkockákba pálcikát szúrva készen van a kézbe fogható nyalóka.


Ha ételszínezékkel akarjuk csak színezni, úgy íze sem fog változni!

Ha nem akarjuk halálra vizezni hűteni kívánt italunkat, készíthetjük magából az italból is a kockákat. Bátran fagyasztható a sör, a bor, a martini. A magas alkohol és cukortartalom miatt a tömény szeszek ebből a játékból sajnos kimaradnak.

Érdekességként hat, ha lefagyasztott gyümölcsöt dobunk az italba. Ez ugyanúgy lehűti a folyadékot, s olvadás után fogyasztható is a kiolvadt gyümölcsdarabka (málna, dinnye, cseresznye, meggy, ribizli…). Ezeknek azonban nem árt harmonizálniuk a felszolgált itallal.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

STÍLUS

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!