Facebook hozzászólás
391

Házi praktikák kezdő háziasszonyoknak!

A kezdő háziasszonyok tapasztalatlanságára apellálva sokféle – és elég drága – készítményt ajánlgatnak a gyártók. Néhány trükk a háztartásban, ami nem csak hanos, de olcsó is.

Nem könnyű a háztartásvezetésbe beletanulni, ráadásul néha éppen az nincs kéznél, ami kellene.

1.) Folttisztítás

Rengeteg féle foltra árulnak ma már készítményeket, ami azután vagy használ, vagy nem. A legegyszerűbb, és garantált foltisztító azonban a hideg víz és a szappan! A lényeg, hogy ha valami folt esik a ruhaneműn, vagy az abroszon akkor azonnal, még frissen irány a fürdőszoba: hideg vízzel előbb nedvesítsük meg, majd tegyünk rá bármilyen szappant – a folyékony is jó – és jó alaposan dörzsöljük át, bőven nedvesítve közben hideg vízzel. Mindent kiszed – vért, vörös bort, olajos sarat, paprikát, epret, paradicsomot, tintát, – csak egyet nem, az őszibarackot! Így majdan, ha az őszibaracknak lesz a szezonja, arra nagyon vigyázzunk, hogy ne csurogjon ránk, mert azon valóban csak az ecetes olló segít!

2.) Portörlés

A jó időben sokat van nyitva az ablak, így takarítás után bizony nem sokára újra megjelenik a por a bútorokon. A mindenféle "porstop" készítmények helyett egyszerűen tegyünk a vízbe olyan öblítőszert, amit a mosáshoz szoktunk használni. A készítmény ugyanis nem csupán lágyító, hanem antisztatizáló hatású is, így a porszemek lassabban fogják befedni bútorainkat.

3.) Zöldségtisztítás

Sokan azért utálnak krumplit, zöldséget tisztítani, mert a héja megfogja az ujjakat, s "órákig" dörgölhetik szappannal. Nos szappan helyett elég egy kevés citromlé, vagy friss citrom, amiből például éppen kifacsartuk a levét. Néhány másodperc alatt eltünteti az ujjak végéről a barnás foltokat.

4.) Virágtartósítás

Sokan szeretik már ilyenkor, ha az otthoni vázákban mindig van friss virág. A virágok azonban – a bimbós rózsa kivételével – bizony gyorsan hervadnak. Hosszabban megmaradnak, ha nem csupán naponta cseréljük a vizet, és szárukat egy kicsit mindig visszavágjuk, hanem a friss vízbe mindig teszünk egy csipetnyi sót is.

Lovas



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

STÍLUS

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!