Facebook hozzászólás
268

Ázsiai örömök – a Kelet hamisítatlan ízei

Egy jóképű fiatalemberrel beutazzuk Ázsiát, ami valóságos szociográfiai tanulmány és szakácsiskola egyben. Érdemes mellészegődni: a bonyolultnak tűnő egzotikus ételek megszelídülnek keze alatt, és kedvet kapunk elkészítésükhöz.

13 részes ausztrál sorozat február közepétől a TV Paprika műsorán

A sorozat eredeti címe: Dougles Chew cooks Asia – vagyis Dougles Chew megfőzi Ázsiát. Ez a jóképű, kicsit hetyke, lezser fiatalember (magyar hangja: Seszták Szabolcs) Malaysiában született, édesanyja kínai, és annak ellenére, hogy londoni tanulmányai után Párizsban és New Yorkban inkább haute couture divattervezőként vált híressé, behatóan ismeri és szereti Ázsia különféle konyháit, és könnyedén meg is főzi a számunkra egzotikus, számára oly ismerős fogásokat.

Malaysia a kiindulópontja Chew hosszú gasztronómiai utazásának, és ezt nem csupán érzelmi okok indokolják, hanem az is, hogy ebben az országban az évszázadok során a maláj, a kínai és az indiai kultúra és életmód keveredett össze, következésképp szinte egész Ázsiát meg lehet kóstolni helyben. Chew nem a turisták látogatta elegáns szállodák és éttermek világába kalauzolja el nézőit: ahol ő vásárol, ott vásárolnak a helybéli, jómódúnak egyáltalán nem nevezhető lakosok is; ahol ő megkóstolja a helyi specialitásokat, ott igazán csak a helyiek esznek… Hétköznapi emberek között, szegényes környezetben, gyakran kétes tisztaságú kifőzdékben, ütött-kopott falak, rozoga asztalok-székek, girbe-gurba edények között, vagy éppen utcai falatozó bódék ponyvája alatt varázsolja elénk a Kelet hamisítatlan ízeit, olyan magától értetődő természetességgel, hogy a néző biztos lehet benne, hogy erre a mutatványra ő is képes.

S miközben szavaival kultúrtörténeti hátteret fest, jár a keze, mint a motolla: aprít, fűszerez, forgatja a wokot, és percek alatt ínycsiklandozó fogásokat varázsol elénk.

Vele utazni be Ázsiát valóságos szociográfiai tanulmány és szakácsiskola egyben. Érdemes mellészegődni: a bonyolultnak tűnő egzotikus ételek megszelídülnek keze alatt, és kedvet kapunk elkészítésükhöz.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Eljegyzési ajándékötletek a jegyespár hölgytagjának

Az eljegyzés egy életre szóló lépés, melynek során a páros megteszi az első lépést, hogy összekösse az életét. A…

Egy történet, amit érdemes megismeri a mózeskosárról

Első hallásra talán furcsának tűnhet, hogy miért nevezik így a babakocsi egyik részét. A titulus viszont egy nagyon…
1 / 3 454

KUL-TOUR

1 / 158

STÍLUS

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!