Facebook hozzászólás
118

A fahéjról, az élet fájáról és csodás hatásairól-receptekkel

A kínai mitológiában az élet fája néven ismerik, mivel hitük szerint, akik termését a Paradicsomba lépve elfogyasztják, azoknak örökké tartó boldogság, örök élet lesz osztályrészük. Vajon melyik szerelmi fűszerről lehet szó? Fahéj 

Főleg emésztésserkentőnek, étvágyjavítónak és gyomorerősítőnek használjuk, de illatosító hatása miatt szívesen alkalmazza az illatszeripar is. Kompótokat, süteményeket, gyümölcsleveket, forralt bort és édes mártásokat ízesítünk – a fahéjjal. A boltok polcain csöves- és őrölt, porított formában találkozunk vele.

A babérfélékhez tartozó cimettfa ágainak a bőrtől és külsőparafás kéregtől megfosztott, barnás színű, és kellemes illatú héja sok illóolajat tartalmaz, amelynek fő alkotórésze (60-70%) a fahéjaldehid. Az orvosi célra készített drogot és illóolajat emésztési zavarok, menstruációs panaszok csökkentésére alkalmas gyógyszeradalékként dolgozzák fel. Túlzott fogyasztása bőrallergiát is okozhat!

Azt talán kevesen tudják, hogy mindkét nem számára szerelmi stimuláló szer is, számos formában elkészíthető erotikus ajzószer.

Íme 2 egyszerű recept, a forró éjszakákhoz:

Teapuncs:

Forraljunk fel fél liter vizet, majd a tűzről levéve 3 percig áztassunk benne 2-3 filter ceyloni vagy Earl-grey teát. Tartsuk letakarva, hogy a teaaroma erősebb hatású legyen.

Adjunk hozzá egy kevés szegfűszeget, 1 liter vörösbort, 1 dl kommersz rumot, kevés reszelt citromhéjat, 2 rúd fahéjat, és lassú tűzön melegítsük fel (ne forraljuk!) jó forróra.

Közvetlenül ágyba bújás előtt, egy-két csésze puncs után kitűnő álmaink lehetnek.

Ördögfahéj:

Lassú tűzön főzzük 1 liter vízben 3 rúd fahéjat, tegyünk bele 4 púpozott evőkanál őrölt kávét, és készítsünk egy jó törökös kávét. A kapott nedűt töltsük csészékbe.

Forró vízben előmelegített evőkanalakra tegyünk egy-két szem mokkacukrot, öntsük fel egy kis konyakkal vagy rummal, és gyújtsuk meg.

Amikor a láng kialudt, keverjük bele a kávéba. Adhatunk hozzá tejszínt, ízlés szerint.

Hatása egészen különleges lesz!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

STÍLUS

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!