Facebook hozzászólás
168

Energia- és víztakarékos csaptelepek

Egy látványos csaptelep akár a fürdőszoba dísze lehet. A modern dizájn elképzelhetetlen a vízfogyasztás korlátozása és a vízben lévő szennyeződések kiszűrése nélkül.

 A Glamour kollekciót Francesco Lucchese tervezte a Fir Italia számára. Érzéki és nagyon modern, egyenes vonalvezetés és kerekített szélek jellemzik minden darabját. A nemes anyagok felhasználásával készült csaptelep az egyszerűség és a pompa követe egyszerre. A krómcsapokat Swarovski kristályok díszítik.

Az ISH Frankfurt 2009. kiállításon mutatta be a Teorema cég a fehér és fekete keverőcsapokat. Bár ez a két szín divatirányzatoktól függetlenül mindig jelen van a dizájn világában, a csapoknál mégsem megszokott megjelenési forma. A Tamo egy oszlopszerű testből – a keverőkar is ennek része – és egy csőrszerű csapból áll, amelyen viszonylag vékony vízsugárban folyik a víz a mosdóba. Így akár negyven százalék vizet spórolhatunk – egy főre napi 215 literes vízfogyasztással számolva – a standard csapokhoz képest, állítják a gyártók. Ez a csapcsalád a Teorema fenntarthatótermék-filozófiájának megvalósulása, amelynek a lényege a hatékonyság, a funkcionalitás és az esztétikus megjelenés megfelelő áron.

Marco Piva tervezte a Valpra számára a Plain elnevezésű csapcsaládot, amely 95 százalékos vízmegtakarítást ígér a cég által szabadalmaztatott kompakt rendszernek köszönhetően. A mindennapi használathoz illő egyszerű forma adja az elegáns megjelenést, ahogyan Piva fogalmazott: „a legjobb megoldás egyben a legegyszerűbb, még akkor is, ha az odáig vezető út gyakran komplikált". Ennek megtestesülése az új kollekció, amely a minimalista dizájnt ötvözi a funkcionalitással. A finom vonalvezetésű csap akár nagyon alacsony víznyomás mellett is optimálisan működik, 0,5 bar elegendő percenként körülbelül 20 liter víz átfolyásához. A Valpra csapok másik jellegzetessége, hogy a beépített szűrőnek – PRP eljárásnak – köszönhetően a kifolyó víz már nem tartalmaz nehézfémeket. A Plain szögletes és kerek formában is létezik.

Az innovatív technika kombinációja jellemzi a Keuco idei újdonságát. Az Elegance elnevezésű sorozat keverőkarját a tervezők oldalra helyezték annak érdekében, hogy amikor vizes kézzel zárják el a csapot, a kifolyócső akkor is száraz és cseppmentes maradjon. A letisztult geometriai formákhoz az idei trend szerint lágy ívek kapcsolódnak. A ragyogó krómfelületek hangsúlyozzák a formákat, a felhasznált kiváló minőségű tartós anyagok pedig garantálják a csaptelep hosszú élettartamát.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Ezért szeretjük nőként a harisnyanadrágot viselni

A női lét egyik legfontosabb eleme a külső megjelenés, ami a mindennapok szerves része. Éppen ezért napi szinten…

Amit érdemes tudni a peptidekről

A tudatos bőrápolással és a szépségápolási termékek körültekintő megválasztásával sokat tehetünk annak érdekében,…
1 / 3 459

GASZTRO

STÍLUS

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!