Facebook hozzászólás
191

Mindenkinek külön fürdőszoba?-képgalériával

Sok ember álmai között előkelő helyen szerepel, hogy saját fürdőszobája legyen, ahol minden az ő ízlése és igényei szerint való, és ahol békés visszavonultságban lehet tollászkodni. Ha erre lehetőség van, érdemes kifejezetten női vagy férfiigényekre szabni a fürdőt. A legtöbb esetben azonban egy közös, mindenkinek megfelelő családi fürdőszobára van szükség.

A férfi és női fürdőszobák közötti különbség nem csak a színek kiválasztásában rejlik, bár kétségtelenül ennek is fontos szerepe van. Az alapvető különbséget legjobban talán a következő vicc írja le. Egy férfi fürdőszobájában öt tárgy található: fogkefe, borotvahab, borotva, szappan és egy törölköző a Termál Hotelből. A nő fürdőszobájában található tárgyak száma átlagosan 437. Egy férfi e tárgyak legtöbbjét fel sem ismeri.

[galeria azonosito=”old_139″ nyitokep=”” kepalairas=””]A nők álomfürdője általában egyfajta szentély, ahol ellazulhatnak, kipihenhetik a napi fáradalmakat, és kicsit egyedül lehetnek, s ehhez hatalmas kádra, rengeteg tárolóhelyre, csillogó tükrökre, puha textilekre és stílusos kiegészítőkre vágynak. Ezzel szemben a férfiak túlnyomó többsége számára az ideális fürdő egy mindennel felszerelt kényeztető zuhanykabin képében jelenik meg. Emellett főleg ők érdeklődnek a fürdő területére koncentráló legújabb fejlesztések iránt is, mint a vízálló tévék vagy előre beállítható csapok. Kutatások bizonyítják, hogy a nők vonzódnak az úgynevezett „többszörös értékkel rendelkező" használati tárgyakhoz – ez alól természetesen kivételt képeznek a piperecikkek, hiszen a 2 in 1 típusú kozmetikumok inkább a férfiakhoz állnak közel. Egyszerű példával élve: többszörös értékkel rendelkezik a csíptetővel ellátott vízálló fürdőszobai rádió, amely ellátja eredeti funkcióját, és nem igényel külön tárolóhelyet. Ugyanakkor sokkal kevésbé vonzódnak a különböző kapcsolókhoz és gombokhoz, mint a férfiak, így az egyszerű, könnyen kezelhető eszközöket részesítik előnyben – nem az új eszköz lehetőségeinek feltárása, hanem azok élvezete érdekli őket.

A férfiak többsége értékeli a modern fürdők gyakran puritán kialakítását, ahol minden könnyen elérhető. A nők nagy részének ezzel szemben kifejezetten örömet okoznak a szép tárolók, dobozkák és tégelyek, és sokkal szívesebben vállalják például a tisztálkodószerek áttöltögetését a stílushoz illő, erre a célra vásárolt üvegcsékbe, mintsem hogy az esetleg nem annyira tetszetős gyári csomagolást nézzék hónapokon keresztül. A férfiaknak elég egy kis méretű tükör, ami alkalmas a borotválkozáshoz, a nőknek viszont nagyobb tükörre van szüksége, és lehetőség szerint akár olyanra is, amely többféle szögből is láttatja a belenézőt. A két oldalról jövő szórt fény is inkább a nők számára fontos a sminkeléskor, de nem árt a másik nemnek sem, ha a jó világításnak köszönhetően jobb színben tűnik fel.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Ezért szeretjük nőként a harisnyanadrágot viselni

A női lét egyik legfontosabb eleme a külső megjelenés, ami a mindennapok szerves része. Éppen ezért napi szinten…

Amit érdemes tudni a peptidekről

A tudatos bőrápolással és a szépségápolási termékek körültekintő megválasztásával sokat tehetünk annak érdekében,…
1 / 3 459

STÍLUS

1 / 630

STÍLUS

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!