Facebook hozzászólás
124

A fekete-fehér ma is hódít

Az otthon divatjában a folyamatosan változó trendek mellett éppúgy léteznek örökérvényű dolgok, mint a ruhák világában. A „kis feketéhez” mérhető klasszikus a lakberendezésben a fekete és fehér párosítása, amely sosem lesz elavult, bárhogy változik is a divat. Ráadásul lehet éppen barokk vagy minimál a kedvencünk, fekete-fehérben bármelyik kiválóan mutat.

[galeria azonosito=”old_151″ nyitokep=”” kepalairas=””]Galéria megtekintése

Önmagukban való alkalmazásuk

a lakberendezésben elég merész vállalkozás, de ha valaki tudja, mit akar, nem kell megijedni ettől sem. A fekete és a fehér egymás nélkül is elegáns, és kissé ünnepélyes hatású. Az pedig alapigazság, hogy a fekete szűkíti, míg a fehér tágítja a teret. A fekete alapszín kifejezetten extravagáns, különleges, és még az sem biztos, hogy olyan férfias, amilyennek első pillanatra tűnik. Jól megválasztott kiegészítőkkel és nőiesebb vonalvezetésű tárgyakkal vagy éppen a most divatos tone-in-tone mintás burkolatokkal némi lágyságot csempészhetünk a fekete térbe is, persze a romantikus hangulatot kedvelők helyett így is inkább a vérbeli vampok szívéhez áll majd közel. A tiszta fekete fürdő esetében érdemes figyelembe venni, hogy ezt nem könnyű takarítani, hiszen minden csepp víz fehér nyomot hagy a burkolaton és a szaniteren. A tiszta fehér fürdő sokkal kevésbé tűnik különlegesnek, pedig kizárólag hószínnel igazán különleges teret lehet kialakítani. A fehér a tisztaság színeként ráadásul kifejezetten illik a tisztálkodás szentélyébe. Praktikus vonása, hogy megsokszorozza a fényt, ami a sokszor még mindig ablaktalan fürdőhelyiségek esetében nem hátrány. Emellett a fényeket a színek torzítása nélkül veri vissza, így fehér környezetben például sminkelni is könnyebb. Hogy elkerüljük a kórházi hangulatot, érdemes igazán dizájnos darabokat választani, vagy legalább néhány különleges kiegészítővel feldobni az összképet.

Örök klasszikusról beszélni

kissé elcsépelt szófordulat, de ha van olyan színpár, amelyre valóban igaz ez a mondás, akkor az éppen a fekete a fehérrel. Igaz ez nemcsak a lakberendezés, hanem az öltözködés terén is. Az éppen aktuális trendek mellett a fekete-fehér időtálló, így jó befektetés, ami egy fürdőszoba felújítása esetén egyáltalán nem mellékes szempont. Az is saját döntésünkön múlik, hogy mennyire legyen drága a klasszikusan elegáns fekete-fehér fürdő. Ha alapként egyszerű, egyszínű fehér csempét választunk, a létező legolcsóbb burkolat is kínál lehetőségeket, a legsimább változat sem kell, hogy unalmas legyen. Természetesen sima fehér lapokból is vannak olyan különleges formájú, fényű, anyagú lapok, amelyek beszerzése vastagabb pénztárcát kíván. A sima burkolatot a kontrasztszínből választott bútorok és kiegészítők tehetik érdekessé. Esetükben a színek kontrasztja miatt a formák válnak dominánssá, ezért fontos a megfelelő központi darabok tudatos kiválasztása.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

STÍLUS

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!