Facebook hozzászólás
504

Lakókonyha mai módra-képekkel

Ez a konyha ékes bizonyítéka annak, hogy nem sok pénz, sokkal inkább ötlet kell a tulajdonos stílusához illeszkedő, személyre szabott konyha kialakításához. 

Kicsit rusztikus, de modern konyhára vágyott fiatal házigazdánk, amely képes betölteni a hagyományos, „otthon szíve" szerepet, és alkalmas a gyakori baráti vacsorák helyszínének. A rendelkezésre álló négyzetméterek száma adott volt, mivel – éppen a hagyományos elrendezéshez való ragaszkodás miatt – szóba sem jöhetett, hogy amerikai konyhát kialakítva a nappali felé terjeszkedjen a helyiség.

[galeria azonosito=”old_173″ nyitokep=”” kepalairas=””]Az előnyös adottságú,

nagy ablakos, átlagos alapterületű helyiségben tehát helyet kellett biztosítani a főzés és tárolás mellett az étkezőfunkciónak is. Az egysoros konyhabútor-elrendezés nem foglal sok helyet, és bőven elegendő az egyelőre egyszemélyes háztartás kiszolgálására. A kész összeállítás ráadásul igen kedvező áron kínálta magát a bútoráruházban. A kevés edényhez mosogatógépre sincs szükség, úgysem lehetne kihasználni, így le is mondott róla házigazdánk, amivel további helyet spórolt. A hűtőszekrénynek tökéletes helyet kínált a bejárat és a mozdíthatatlan kéménykürtő elhelyezkedése miatt kialakult benyíló. Az utánajárásnak és szerencsének köszönhető, hogy a megfelelően alacsony árkategóriában sikerült tetszetős, élénk színű bútort találni, hiszen a háziasszony ódzkodott a megszokott, fahatású, laminált felületektől. A helykihasználásnak köszönhetően kényelmesen elfér a négyszemélyes étkezőasztal is, amely szükség esetén a tér közepére húzva akár hat embert is kiszolgálhat.

A vágyott „lakókónyha" stílus

érdekében a lehető legkevesebb hidegburkolatot használták. A munkapult fölé bármely háztartási boltban beszerezhető, akril alapú mosható falfesték került. A megfelelő árnyalatot színezőpaszta segítségével érték el, és hogy minél inkább egységes legyen a felület, a teljes falat és a szabadon futó csöveket ezzel festették. Az étkező mögötti fal különleges tapétaburkolata ugyan nem volt éppen olcsó, de központi dekorációs elemként megérte az árát – és ekkora felületre alig kéttekercsnyi anyagra volt szükség. A keresztszemes hímzés mintáját modern színekkel és kissé fényes felülettel idéző papírtapéta ugyanis az esszenciája a modern rusztikus stílusnak, amit vendéglátónk a magáénak érez. A minta régiességét az ezüstös árnyalat hangsúlyozza, amely ráadásul a króm háztartási gépekkel is rokonítja a felületet. A kissé rusztikus étkező világos fája a munkapult színében tér vissza. A mérleg nőies, otthonos oldalához tesz hozzá a többi falra választott halvány lilásszürke árnyalat, amely vidámságot hoz az összképbe.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

STÍLUS

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!