Facebook hozzászólás
726

Mit tegyünk, ha megmaradt egy nyitott üveg bor?

Sokszor előfordul, hogy kinyitunk egy üveg bort, mondjuk a vacsorához, ami aztán nem fogy el. Kár lenne, ha kárba veszne! Adunk egy tippet, hogyan mentsük meg!

A borkocka kiváló raguhoz! – Kép: Zanussi

Valentin-napi vacsora a kedvessel, borozás a haverokkal, vasárnapi ebéd a családdal, és nem fogyott el a bor. Nem valószínű, ugye? Ha mégis megtörténne, egyszerű a megoldás! Fagyaszd le!

Töltsd a megmaradt bort a jégkockatartóba, és tedd a fagyasztóba. Ha legközelebb vörösboros marharagut készítesz, vagy csak egy levest szeretnél pikánsabbá tenni, kapd elő a borkockákat, és dobd az edénybe! – tanácsolják a Zanussi szakemberei.

De nem csak erre a célra használhatók a jégkockatartók! Akár friss citrom- vagy narancslevet is facsarhatunk beléjük, amit lefagyasztva instant limonádét kapunk egy pillanat alatt.

A nagymamám pedig még a húsleves egy részét is kockára fagyasztotta, ha elkészült egy fazékkal. A következő főzésnél pedig ezt használta leveskocka helyett. Sokkal finomabb, és nem utolsósorban sokkal egészségesebb megoldás!

Állva jobban csúszik
Gondoltad volna, hogy állva többet iszunk, mint ülve? Vagy azt, hogy számít a fogyasztásban, mennyire széles a pohár? További érdekességek itt!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

STÍLUS

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!