Egy csokor petrezselyem a piacról, néhány szál menta az esti koktélhoz, vagy éppen egy csipetnyi friss kakukkfű olaszos ételeinkhez. Jól hangzik, ugye?
Viszont a fűszernövények nem mutatnak túl jól, amikor néhány nap elteltével a konyhapulton kókadoznak. Éppen ezért érdemes őket egy pohár vízben a hűtőbe tenni, így frissességüket több nap elteltével is változatlanul élvezhetjük! Egy dologra figyeljünk csak: a bazsalikom nem szereti a hideget, megbarnulnak a levelei – mondják a Zanussi szakemberei.
Ugyanakkor jó tudni, hogy a krumpli például kifejezetten rosszul tűri, ha hűtőben tárolják, energiatakarékossági szempontok miatt pedig attól is tartózkodjunk, hogy forró étel kerüljön a frizsiderbe.
De honnan tudhatjuk, hogy melyik zöldség elég friss? Összeszedtük a legfontosabb ismérveket! Arra is van tippünk, hogy mit tegyél a megmaradt borral, vagy éppen hogyan bányászd ki a szekrény mögé beesett apróságokat! Sőt arra is, hogy a mosáshoz sem árt előkészíteni egy darab krétát!
Hozzászólás zárolva.