Pink dobozos csiperkével a mellrák ellen! – Kampány!
A „Go Pink” szlogennel ismert világméretű kampányhoz most bárki csatlakozhat! Nem kell mást tenni, mint októberben megvásárolni egy rózsaszín tálcás kiszerelésű csiperkegombát. Ezzel ugyanis aktívan hozzájárulhatunk a mellrákkockázat csökkentéséhez!
GO PINK! Ezzel a szlogennel indul idén is világ körüli útjára az a kezdeményezés, amely a pink színnel igyekszik felhívni a figyelmet a mellrák elleni küzdelemre, a szűrésre és a megelőzésre. Ehhez a nemzetközi kezdeményezéshez csatlakozott három éve a magyar csiperkegomba-termesztő cég, a Bio-Fungi Kft. és a Tesco-Globál áruházak Zrt. Idén pedig új résztvevőként a Xilion Kft. is bekapcsolódott az akcióba.
A közös kezdeményezés keretén belül a Tesco áruházak polcain megtalálható összes, a Bio-Fungi Kft. és Xilion Kft. által forgalmazott tálcás kiszerelésű gomba pink színbe öltözik. A vásárlók figyelmének felhívására az eladótérben e cégek termékei körüli elemek is pink színt öltenek erre az időszakra. Mindezek mellett minden eladott, rózsaszín csomagolású gomba termék után 10 forinttal támogatja a három cég a Magyar Rákellenes Liga munkáját.
Köztudott, hogy a csiperkegomba egészséges élelmiszer. Antioxidánsai, magas B- és D-vitamin-tartalma, valamint ásványi anyagai erősítik immunrendszerünket, rostanyagai kedvezően hatnak az emésztőrendszerünkre. Nemrégiben pedig egy kaliforniai kutatócsoport kimutatta, hogy a csiperkegomba olyan anyagokat tartalmaz, amelyek csökkentik az ösztrogén nemi hormon szintjét megemelő aromatáz enzim aktivitását. A szervezet túlzott ösztrogéntermelése bizonyítottan megnöveli az emlőrák kockázatát. A csiperkegomba rendszeres fogyasztása tehát segíthet az emlőrák megelőzésében azzal, hogy megakadályozza a szervezetben lévő ösztrogén szintjének túlzott megemelkedését. Éppen ezért most ajánlunk egy receptet is: tejszínes-csirkés pennét csiperkével.
Az emlőrák a magyar nők körében a leggyakrabban előforduló daganatos betegség. Magyarországon évente 6-7 ezerúj emlőrákos beteget diagnosztizálnak. A betegség az 50–65 év közötti nőknél fordul elő leggyakrabban, de sajnos a fiatalabbak között is egyre gyakoribb. A magyar nők körében az emlőrák kialakulásának kockázata 8–10% körüli, azaz minden 10-12. nőnél alakul ki a betegség. Az időben felfedezett emlőrák jó eséllyel gyógyítható, így nagyon fontos a megelőzés, azaz a megfelelő táplálkozás, a mozgás, a rendszeres, havi önvizsgálat és 45 év felett az éves szűrővizsgálatokon való részvétel!
Hozzászólás zárolva.