Facebook hozzászólás
100

Keverj magadnak egy remek Bloody Maryt!

A finnországi Oulu Egyetem szakemberei kimutatták, hogy a Bloody Mary koktélban megtalálható paradicsomlé véd a szív- és érrendszeri betegségektől. Fel is került a legegészségesebb italok tízes listájára! Keverj magadnak egyet, Te is!

Az „öreglány”, akinek születési neve Red Snapper, New Yorkban született, és éppen tavaly ünnepelte a 75. születésnapját. Apja állítólag egy francia származású kocsmáros, aki bolondos kedvében „nemzette” a vodka, a paradicsomlé, a tabasco paprikaszósz és a worcestershire szósz alkotóelemeiből.

Mai elnevezését valószínűleg I. Mária XVI. századi angol uralkodóról kapta, aki különös kegyetlenséggel próbálta helyreállítani a katolikus egyház uralmát országában, és a Véres Mária (Bloody Mary) gúnynevet ragasztották rá.

Bár elég ijesztően hangzik a neve, mégis elég ismert és közkedvelt koktél. De most már azt is tudjuk, hogy a benne lévő zeller só, a díszítésére használt zellerszár, és főleg a paradicsomlé (100ml=15kcal) miatt, – egészséges is!

Így készítheted el – házilag:

Bloody Mary

Hozzávalók: 3 cl vodka, 6 cl paradicsomlé, 1 cl citromlé, fél teáskanál Worcester szósz, 3 csepp Tabasco szósz, citromkarika vagy zellerszár a díszítéshez, zeller só, és bors az ízesítéshez

Elkészítés: Töltsünk jeget a shakerbe, adjuk hozzá a vodkát, paradicsomlevet, citromlevet és a szószokat. Rázzuk össze, öntsük ki highball pohárba (magas falú pohár, befogadóképessége 230-280 ml). Végül adjuk hozzá a csipetnyi sót, borsot. A pohár szélére helyezett citromkarikával, vagy ízlés szerint zellerszárral díszítsük.

Aki esténként megiszik egy pohárral a népszerű koktélból, máris tett valamit az egészségéért. A vodka miatt azonban érdemes mértékletesen fogyasztanunk…



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Nőként kiemelt szerepe van a jó alvásnak

Az alvás nem csupán a pihenés eszköze, hanem a szervezet regenerációjának és kiegyensúlyozott működésének…

Olívaolajjal a női egészségért

Az olívaolaj a mediterrán konyha egyik jellegzetes alapanyaga, ám nem csak a konyhában vehetjük hasznát. De ne…
1 / 3 465

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!