Facebook hozzászólás
162

Forróságot kínálunk hétvégére!

Ebben a dermesztő hidegben az ember nem vágyik másra, mint hogy a kandalló mellett ülve forró levest kanalazzon. Ha előbbi nincs is a lakásunkban, utóbbival könnyedén felmelegíthetjük magunkat. Íme három nagyszerű, különleges leves receptje.

Csirke-krémleves

Hozzávalók:

– olaj
– 30 dkg csirkemell filé
– 2 kisebb vöröshagyma
– 1,2 liter húslé (vagy víz 2 erőleves kockával)
– bors
– 2 dl főzőtejszín vagy egy doboz krémsajt
– reszelt sajt
– pirítós

Elkészítés:

A hagymát megmossuk, felaprítjuk, és kevés olajon üvegesre pároljuk. Rátesszük a kockára vágott csirkemellet, és picit megpirítjuk. Felöntjük a csirkét az alaplével, ízesítjük borssal, sóval, esetleg tárkonnyal, és 20 perc alatt puhára főzzük.

Megvárjuk, amíg picit kihűl a leves, majd turmixgéppel krémesre pépesítjük. Hozzákeverjük a tejszínt vagy a krémsajtot, majd rottyantunk egyet rajta.

Háromszögre vágott pirítós tetejére a sütőben sajtot olvasztunk, ezzel tálaljuk.

Ázsiai pikáns leves

Hozzávalók:

– 1 csirkemell
– 1 póréhagyma
– 2 gerezd fokhagyma
– kb. 5 cm gyömbér
– 2 sárgarépa
– 1 kis zeller
– 1 kis kínai kel
– két marék borsó
– két marék zöldbab
– 25 dkg shitake gomba
– 1-2 chilipaprika
– 15 dkg rizstészta
– húsleveskocka
– bors
– só
– kínai ötfűszer keverék
– 1 evőkanál (szezám)olaj
– 2-3 evőkanál szójaszósz

Elkészítés:

A gyömbért és a fokhagymát lereszeljük. A csirkemellett vékony csíkokra vágjuk. A póréhagymát és a sárgarépát vékonyan felkarikázzuk. A zellert vékony csíkokra vágjuk. A gombát kisebb darabokra vágjuk. A kínai kelt félbevágjuk, és felcsíkozzuk. A chilit felkarikázzuk.

A wokot előmelegítjük, beleöntjük a szezámolajat, és megpirítjuk benne a gyömbért és a fokhagymát, ügyelve, hogy meg ne égjenek. Rádobjuk a csirkét, és lepirítjuk. Hozzáadjuk a pórét, megpároljuk, majd beletesszük a többi hozzávalót attól függően, melyik puhul meg legelőször. Fűszerezzük, és felöntjük annyi forró vízzel, amennyi ellepi, majd pár percet főzzük. Minél több vizet adunk hozzá, annál inkább hasonlít majd levesre. A kevés vizet a rizstészta gyorsan magába szívja.  





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!