Facebook hozzászólás
770

Gyomornyugtató Birsalmás csirkecomb

A birsalma az egyik legjobb gyomornyugtató, regeneráló gyümölcs.Gyomorrontásból, hasmenéses betegségből lábadozó betegnek inkább kompótként ajánljunk! A következő recept azonban mindenkinek jót tesz, és ráadásul nagyon finom!

Birsalmás csirkecomb:

Hozzávalók: (4 főre)

4 egész csirkecomb

1 kg érett birsalma

1 citrom leve

2 evőkanál méz

Fél mokkáskanál őrölt fahéj

4-5 szegfűszeg

Őrölt bors

Elkészítés:

A csirkecombokat megmossuk, kettévágjuk, bőrét lefejtjük, megsózzuk, megborsozzuk. Egy tepsibe fektetjük az alsó és felső combokat, bőrét mellé tesszük (isteni szaftot ad), 1 dl. vizet aláöntünk, majd fóliával lefedjük. 180-200 fokon, saját levével többször locsolgatva, kb 1 óra alatt készre sütjük.

Közben megtisztítjuk a birsalmákat. Nem könnyű hámozni, de megéri! Félbe vágjuk, magházát kivesszük, majd cikkekre vágjuk. Egy lábasban eloszlatjuk, és annyi vizet teszünk rá, hogy éppen ellepje. Hozzátesszük a mézet, a fahéjat és a szegfűszeget. Előbb felforraljuk, majd lefedve, kis lángon, kb. 20 percig pároljuk. Amikor kész, egy szűrőkanállal minden személy részére 4-4 szép szeletet kiemelünk, és félre tesszük. A maradék birsalmát annyi főzőlével összeturmixolunk, hogy püré sűrűségű legyen.

A megpuhult csirkecombokra 2-2 szelet főtt birset teszünk, kevés birs főzőlét öntünk alá, majd a sütőbe visszatolva, magas lángon kicsit összesütjük.

A csirkéket tálra rendezzük, a pürét köré öntjük. Köretként pirított burgonyát, vagy riszt készítsünk mellé.

Tipp: A birsalma télálló gyümölcs. Érdemes tehát most szép gyümölcsökből néhány kilót beszerezni, és jól szellőző ládában, vagy a kamra polcán gúlába rakva tárolni. Jól jöhet a vírusos időszakban, mely általában a gyomrot és a beleket is megviseli.

Jó Étvágyat!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!