Rakott csirkecombok és gombás-halas rétes
Mit főzzünk ma vacsorára? Főételnek rakott csirkecombokat, második fogásnak gombás-halas rétest? Íme a hozzávalók:
Rakott csirkecombok
Hozzávalók: 8 darab felső csirkecomb, 80 deka burgonya, 10 deka füstölt szalonna, két kanál libazsír vagy olaj, 1 fej lilahagyma, néhány fokhagymagerezd, fél csomag apróra vágott petrezselyemzöld, törött fekete bors, só, 1 tojás, egy kanál liszt, 2 deci tejföl.
Elkészítése: a csirkecombokat besózzuk, enyhén borsozzuk, lisztbe forgatjuk, forró zsírban átsütjük, és félretesszük. Közben a burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és karikákra szeleteljük. Egy kisebb tepsi vagy tűzálló tál aljára lerakjuk a bevagdosott szalonnaszeleteket, rátesszük a burgonyakarikák 2/3-át. Enyhén, sózzuk, borsozzuk, majd rákarikázzuk a lilahagymát, rárakjuk a fokhagymákat, majd a csirkecombokat. Végül beborítjuk a maradék burgonyával, nyakon öntjük a tojással, petrezselyemzölddel elkevert, pici sóval, törött borssal ízesített tejföllel. Alufóliával letakarva a sütőben körülbelül 20-25 percig sütjük. Friss tavaszi salátát adjunk hozzá.
Gombás-halas rétes
Hozzávalók: 15 deka gombapaprikás, 25 deka szálka nélküli sült hal, 2 deci tejföl.
Elkészítése: a sült halat apró kockákra vágjuk, majd összekeverjük a levéről leszűrt gombapaprikással és a tejföllel. Ezzel a masszával megtöltjük a réteslapokat, feltekerjük, majd a rudakat a sütőben megsütjük. Forrón, tartármártással tálaljuk
Hozzászólás zárolva.