Facebook hozzászólás
179

Epres túrókrém desszert

Azért is ajánlom különösen erre a hétvégére figyelmükbe, mert reggel elkészíthető, aztán elmehetünk kirándulni, s amikor hazaérünk 10 perc alatt befejezzük. Az összes elkészítési idő is maximum egy fél óra! Ráadásul részben hideg, tehát a hirtelen jött melegben nagyon jólesik majd.

Hozzávalók: (Kb. 10 szelethez)

a.)   jeges desszerthez:

250g eper
3 evőkanál édesítőszer (nem feltétlenül cukor)
350g Mascarpone, vagy Ricotta, vagy egy kis tejjel krémesre dolgozott tehéntúró
80g babapiskóta

b.)   az epres mártáshoz

500 gr. eper

2 evőkanál édesítőszer

1 citrom leve

Bors (bizony, bizony nagyon jól kihozza az eper ízét!)

Friss menta levél

Elkészítés:

a.)   jeges desszert

Mossuk meg és daraboljuk fel az epret. Egy tálban keverjük össze az édesítőszerrel és a krémtúróval. A babapiskótát tegyük egy nylonzacskóba és kézzel törjük össze kisebb darabokra, majd adjuk hozzá az epres túróhoz. Egy hasáb alakú, fém, vagy szilikon gyümölcskenyér formát béleljünk ki celofánnal, úgy hogy körben kilógjon, majd öntsük bele a masszát. Tegyük a mélyhűtőbe 5-6 órára.

b.)   epres mártás

Aprítsuk fel az epret, tegyük egy tálba. Adjuk hozzá a citromlevet és egy csipetnyi borsot. Jól keverjük össze, és tegyük a hűtőbe, hogy összeérjen, és finom levet eresszen.

Tálalás:

Vegyük ki a mélyhűtőből a desszertet, és  a celofánnal emeljük ki, fejtsük le róla a celofánt.

Tegyünk egy-egy szeletet a kistányérra, vagy szeleteljük fel az egészet egy tálra, és öntsük le az epres mártással. Díszítsük néhány mentalevéllel.

Kínáljunk hozzá 1-1 pohár félédes-vagy édes pezsgőt!

Tipp: A jeges desszertre, mielőtt a mélyhűtőbe tesszük, készítsünk egy kis epres zselatint a tetejére! (Ahogy a képen is látszik!)

Jó étvágyat kíván: Lovas Katalin



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!